Nyheder

16-03-2017

Ny hollandsk lov skal komme børnearbejde til livs

Ifølge ny hollandsk lov skal alle virksomheder, der sælger varer til det hollandske marked fra 2020 indsende erklæring til de hollandske myndigheder om, at deres leverandørkæde er blevet undersøgt for risici for forekomst af børnearbejde. Virksomheder skal endvidere udarbejde en handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af børnearbejde, baseret på internationale vejledninger, som eksempelvis UNGP eller OECD -  altså udvise nødvendig omhu, også kaldet due diligence. 

Læs mere her
15-03-2017

Forbruger, stem med din indkøbskurv

Af: Mette Boye, direktør, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Jonas Giersing, direktør, Fairtrade Mærket

Kære forbruger, i dag er det international forbrugerdag. Og der er meget at fejre, for man kan både råbe højt og slå hårdt som forbruger. 

Læs mere her
08-03-2017

Stadig lang vej i kampen for kvinders rettigheder, sundhed og trivsel

I dag markerer det internationale samfund Kvindernes Internationale Kampdag – en dag til at fremhæve fremskridt og udfordringer i kampen for kvinder og pigers rettigheder og ligestilling i verden.  

Læs mere her
28-02-2017

DIEH byder velkommen til 5 nye medlemmer

I DIEH glæder vi os over en forrygende start på 2017. I februar måned har vi budt velkommen til hele fem nye medlemmer– H&M, Verdens Skove, Dyrenes Beskyttelse, Codex Company og ALDI

Læs mere her
20-02-2017

Social retfærdighed markeres ved FN mærkedag

I dag markerer det internationale samfund Verdens Dag for Social Retfærdighed, som fejrer 10 års jubilæum. I dagens anledning fremhæver lande i nord og syd vigtigheden i af at komme bekæmpelsen af fattigdom, social eksklusion og arbejdsløshed til livs - som led i indsatsen for mere bæredygtig udvikling i verden.

Læs mere her
30-01-2017

DIEH byder velkommen til kaffeindustrien

2017 starter fantastisk ud for DIEH, som i januar har rundet 70 medlemmer med hele to nye medlemmer – begge fra kaffeindustrien. Vi er glade for at byde Peter Larsen Kaffe og COFFEEPRINT velkommen i DIEHs alliance. 

Læs mere her
26-01-2017

Improving productivity, quality and working conditions in Myanmar's garment industry

The Danish partners, Danish Ethical Trading Initiative (DIEH), BESTSELLER, the Danish Trade Union Federation, 3F and Aalborg University are pleased to be one in five partner consortia that has received an invitation by DANIDA to proceed with the development of a full project under the new DANIDA Market Development Partnership. 

The goal of the partnership is to improve productivity, quality and working conditions in the Myanmar garment industry

Læs mere her
21-12-2016

Referat: Human Rights Due Diligence

Referat fra dialogmødet d.13.december '16 om investorers ansvar for statslige investeringer. Mødet tog udgangspunkt i Danwatch rapporten, "A People in the way of progress", som belyste ulovlig jordbessidelse i, hvad der betegnes som den største private investering nogensinde foretaget i Kenya.

Læs mere her
19-12-2016

DIEH øger fokus på politisk samarbejde

I udkastet til Danmarks nye udviklingspolitiske strategi lægges der vægt på virksomhedernes samfundsansvar i tråd med FNs nye bæredygtighedsmål. I DIEH har vi bred erfaring med virksomheders rolle i dansk udviklingspolitik, samt hvordan danske virksomheder arbejder med udviklingsmålene. 

Derfor byder DIEH velkommen til vores nye erhvervs- og vækstminister, Brian Mikkelsen og vores nye udviklingsminister, Ulla Tørnæs, og anmoder om et møde, hvor vi kan snakke om muligheder for fremtidigt samarbejde om vores fælles mål. 

Læs DIEHs breve til Brian Mikkelsen og Ulla Tørnæs her. 

Læs mere her
18-12-2016

Migranternes Dag 2016

Søndag d. 18. december har FN tilegnet migranter. Migration er et billede på menneskers evne til at rykke sine rødder op, flytte sig, når det af forskellige årsager “brænder”, etablere sig på ny og søge en bedre tilværelse for sig selv, sine børn og børnebørn. Migranter bliver i mange lande en del af produktionen af vores produkter og er ofte sårbare på grund af mangel på beskyttelse af deres menneske- og arbejdstagerrettigheder. Migranternes Dag er en påmindelse om den tætte kobling, der er mellem udvikling og migration, og en påmindelse om migranters behov for rettigheder og beskyttelse.

Læs mere her
14-12-2016

DIEH byder de nyeste skud på stammen velkommen; BricPro, LEG og LEO Pharma

I løbet af den seneste måneds tid er DIEHs medlemskreds endnu engang vokset sig større. Denne gang byder vi velkommen til både en brancheorganisation samt to virksomheder. DIEH er glade for at fortælle, at brancheorganisationen, Legetøjsbranchen - LEG, selskabet BRICpro samt lægemiddelvirksomhed, LEO Pharma nu er medlemmer hos DIEH.

Læs mere her
09-12-2016

Danida Market Development Partnerships

DIEH, IEH, ETI, AAUBestseller and 3F is pround to be one of the five partner consortia that has been invited to proceed with the development of a three-year Danida funded project in Myanmar.

Læs mere her
21-11-2016

International Børnedag

DIEH lancerer ny folder om børnearbejde i forbindelse med International Børnedag

I går d. 20. november markerede verdenssamfundet International Børnedag – en anledning til at rette fokus mod verdens børn samt behovet for at fremme trivsel blandt de dårligst stillede af dem. I dagens anledning lancerer DIEH en ny folder om børnearbejde.

Læs mere her
08-11-2016

Minister henviser til DIEHs kaffeanbefalinger

I år kunne researchcentret Danwatch afsløre slavelignende tilstande på kaffeplantager i Brasilien og Guatemala i rapporterne Bitter Kaffe og Bitter Kaffe II. I lyset af afsløringerne stillede Enhedslistens udviklingsordfører, Christian Juhl, i september Erhvervs- og Vækstministeriet spørgsmålet: "Hvad vil ministrene gøre for at sikre, at kaffe til det danske marked ikke fremstilles under så elendige forhold, som beskrevet i Danwatchs nye undersøgelse..."?

Som svar på spørgsmålet henviser erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, til DIEHs sammendrag af forslag til forbedringer præsenteret af centrale aktører i kaffebranchen ved rundbordssamtaler hos DIEH, 2016.

Læs DIEHs anbefalinger her.
Læs hele Troels Lund Poulsens svar her.

18-10-2016

Kommer der endelig mere CSR i offentlige indkøb?

Den offentlige sektors store indkøbsmuskel har i forhold til CSR-emner alt for længe ligget slap hen. Nye regler og prioriteringer peger på øget aktivitet fremover.

Læs mere her
17-10-2016

Verdenssamfundet slår et slag for udryddelse af fattigdom

Fattigdom er ikke blot et spørgsmål om kroner og øre, fattigdom manifesterer sig gennem manglende adgang til uddannelse, sundhed og bolig, og som fattig, er man i langt højere grad udsat for brud på menneskerettighederne.

I dag er det International Dag for Udryddelse af Fattigdom. En dag som bruges til at fremhæve ulighed i verden og til at markere de gode indsatser, som virksomheder og civilsamfundsorganisationer har søsat i bekæmpelsen af fattigdom. 

Læs mere her
23-03-2015

Seminar: The Higg Index – Sko- og tøjindustriens nye Ø-mærke?

De senere år har der været mange bud på CSR-værktøjer til at måle produkters sociale- og miljømæssige belastninger.

Et af dem er The Higg Index, et værktøj  baseret på gensidig gennemsigtighed og på at lette partnerskabssamarbejdet. 

Bag Higg Index er Sustainable Apparel Coalition (SAC); en multistakeholder organisation, hvor medlemmerne tilsammen står for 40% af det globale marked for sko og tøj. 

Vil du vide mere om Higg Index og Sustainaible Apparal Coalition, SAC så kom til møde i DIEH Hub, Dansk Initiativ for Etisk Handel.

Tilmelding senest 26. marts kl. 14.00 til Elsebeth Dam Nordlund, edn@dieh.dk

Program og baggrund