DIEHs 10-års jubilæumskonference

Den 24. april 2018, fejrer vi 10-året for DIEH i Fællessalen på Christiansborg.

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) inviterer virksomheder, NGO’er, brancheorganisationer, politikere mfl. til jubilæumskonference.

Overskriften for konferencen vil være fremme af etisk handel og indfrielse af Verdensmålene gennem partnerskaber og samarbejde.

På konferencen har vi allieret os med centrale nøglepersoner fra ind- og udland, som alle vil være med til at belyse emnet og give et tilbageblik på de første 10 år for etisk handel i Danmark.

Program.

Program

Vi er stolte af bl.a. at kunne præsentere:

Kirsten Brosbøl (S), formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene

Kristian Jensen (V), Finansminister

Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste nyheder, er moderator på dagen

Se program

10 Års historie samles

På baggrund af det øgede fokus på virksomhedernes ansvar overfor leverandører i udviklingslande/nye vækstøkonomier indledte Folkekirkens Nødhjælp, Max Havelaar og Forbrugerrådet i 2006 et forstudie om mulighederne for et dansk multistakeholder initiativ for etisk handel i lighed med initiativer i England, Holland og Norge.

Hvordan kunne forskellige interessegrupper samarbejde på en konstruktiv måde og lave bæredygtige løsninger for alle?

 

Resultatet blev DIEH der blev stiftet endeligt i 2008 og i dag samler mere end 85 organisationer og virksomheder.

Lancering af State of Ethical Trading nr 3

Ved samme lejlighed offentliggør DIEH rapporten State of Ethical Trading 2017. Med State of Ethical Trading tager vi nu for 3. år i træk temperaturen på etisk handel blandt DIEHs medlemmer og kaster et konstruktivt blik på indsatser, løsninger og udfordringer som virksomheder, organisationer, fagbevægelsen og offentlige institutioner har oplevet i 2017. State of Ethical Trading fremhæver indsatser, der kan fungere som et forbillede og til inspiration for andre, der ønsker at bidrage til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling.

State of Ethical Trading, vil i år, foranlediget af vores 10-års jubilæum også sætte spot på de første år i DIEHs virke under temaet ”Walking down memory lane – et tilbagekig på 10 år for etisk handel”.