Bæredygtighed i modebranchen - overskudslagre og tøjspild før og efter corona

Tekstilbranchen er ofte udskældt, når man taler bæredygtighed både socialt og miljømæssigt, og corona-krisen har gjort en række af udfordringerne ved bæredygtighed i tekstilbranchen særligt tydelige. Millioner af arbejdere verden over har mistet deres jobs og står uden sikkerhedsnet, og danske tekstilvirksomheder er ramt hårdt, blandt andet fordi de brænder inde med gigantiske overskudslagre af varer, der fra den ene dag til den anden ikke har kunnet sælges.

Hvordan transformerer vi den globale krise, tekstilindustrien befinder sig i, så vi på sigt styrker globale værdikæder og samtidig tager fat på problematikker som fast fashion, genbrug og cirkulær økonomi? 

Få overblik, inspiration og vær med til at afsøge mulige initiativer og løsninger til minimering af tøjspild, når Dansk Initiativ for Etisk Handel i samarbejde med Global Fashion Agenda, DM&T, WEAR, Forbrugerrådet Tænk og Folkekirkens Nødhjælp inviterer til diskussion om bæredygtighed og tøjspild  i tekstilbranchen.

Dato: 25. juni
Sted: Online via Zoom

Læs mere her

Møde i netværksgruppe for ansvarlige indkøb og CSR i Jylland og på Fyn

Deltagerne er nøglepersoner, som driver arbejdet med ansvarlige indkøb og CSR.

Fællesnævneren for deltagerne er ambitionen
om at forbedre praksis inden for etisk handel samt ønsket om at dele erfaringer og viden med de andre deltagere.

Kontakt Sarah Dieckmann, hvis du vil vide mere om netværket.

Dato: 18. juni 

Tid: 9.00-12.00

Sted: Middelfart

Møde i Partnerskab om Bæredygtigt Fiskeri

Vores globale fiskeforsyning - Et indblik i udfordringer og praksisser udenfor Danmarks grænser

Vi vil på mødet både få indblik i sociale og miljømæssige perspektiver og diskutere, hvordan man som indkøber eller anden aktør kan være med til at fremme mere ansvarlig produktion, forarbejdning og handel af den berejste fisk vi spiser.

Dato: 15. juni 2020
Sted: Online

Mødet er arrangeret af DIEH & PlanMiljø med støtte fra Veluxfonden.

Læs mere her.

Webinar: Kommunerne som grøn vækstmotor under COVID-19 – hvordan kobler vi grønne investeringer med lempelsen af anlægsloftet?

Coronakrisen har ramt den danske økonomi, og der er iværksat indsatser, for at holde beskæftigelse og forbrug i gang. Lempelsen af anlægsloftet har givet kommunerne mulighed for at iværksætte flere byggerier og renoveringer, men hvordan sikrer vi, at disse midler ikke alene håndterer Coronakrisen men også de klimaudfordringer, vi står over for?

Bliv klogere på dette når Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, Bygherreforeningen og Dansk Initiativ for Etisk Handel samler kommunale aktører for at dele erfaringer og værktøjer, der understøtter en bæredygtig plan for de mange nye byggerier og renoveringer, som på kort tid skal sættes i søen.

Dato: 12. juni
Tid: 10.00-12.00
Sted: Online via Teams

Læs mere her

Webinar: Gender responsive due diligence – making women workers count

The current COVID-19 pandemic is exposing the differentiated risk facing women and men in global supply chains. While men are at a slightly higher risk to contract the virus, women are facing a number of risks driven by existing inequalities and discrimination including increased unpaid care, domestic violence and their overrepresentation in vulnerable jobs. 

BSR, ETI and partners having been working to support companies’ efforts to address this issue through new tools and initiatives. In particular, BSR has recently launched a new Framework and Tool for brands and suppliers to conduct gender-responsive due diligence and collect and analyze gender data to inform workplace policies and programming.

Date: May 28th
Place: Online

Webinar: Migrant workers at particular risk in times of the pandemic

Take part of country intelligence, expertise and best practices from the Joint Ethical Trading Initiatives. Get perspectives from companies, unions and civil society. Take part in solutions for empowering migrant workers.


Date: 
May 19th
Place: Online

Read more here

Covid-19; addressing risks to workers in Italian supply chains

In this webinar, expert consultant Candida Barbato will provide an overview of risks to workers in Italian supply chains and recommended action by retailers.

The webinar will cover:

  • Status Covid-19 infection and lockdown in Italy
  • Situation of migrant workers
  • Key impact on suppliers and workers
  • Government/other responses
  • Recommended action for retailers
  • Q&A

Date: May 14th
Place: Online

Read more here.

DIEH Generalforsamling 2020

Kære DIEH-medlem,

Det er en glæde at invitere til Generalforsamling 2020, hvor du kan være med til styrke DIEHs fremadrettede arbejde for etisk handel og ansvarlige værdikæder. 

Grundet Corona-situationen afholdes generalforsamlingen i år digitalt. 

Dato: 21. april 2020
Tid:
 kl. 10:00 -12:15 (TBC)
Sted
: Zoom-møde.

Bemærk at DIEHs generalforsamling kun er for DIEH-medlemmer. 

Læs mere om generalforsamlingen her

Webinar: Covid-19 i værdikæden - hvad betyder det for etisk handel?

Covid-19 har radikalt ændret omstændighederne for de fleste virksomheder, organisationer og værdikæder.

Vi inviterer til et webinar, hvor medlemmer helt uformelt kan dele udfordringer, erfaringer, overvejelser og håndtering af udfordringerne med etisk handel i værdikæden under coronakrisen.

Vi lægger ud med korte oplæg fra Anne-Mette Lehm Laursen fra LEGO Koncernen og Marie Serup fra H&M.

Dato: 3. april 2020
Tid:
 kl. 11:00 -12:30
Sted
: Zoom-møde.

Mødet er forbeholdt DIEH-medlemmer.

Læs mere og tilmeld dig her

Morgenbriefing: Er klimakompensation helt i skoven?

Overvejer I at klimakompensere i forbindelse med jeres CO2-aftryk? Kom til morgenbriefing arrangeret af DIEH og find ud af, hvad der er op og ned i debatten, og hvordan I træffer de valg, der er mest rigtige for jer, hvis I ønsker at klimakompensere.

Dato: 3. marts
Tid: 08.30-10.00
Sted: DIEH

Arrangementet er åbent for DIEH-medlemmer og andre interesserede.

Se det fulde program her.

Læs artiklen om arrangementet her

Responsible investment dialogues #2

Together with Dansif, DIEH is organising a series of meetings under the headline Responsible Investment Dialogues.

At the next meeting we focus on strategies for aligning portfolios to the Paris Agreement. We delve into discussions on assessment methods and criteria as well as requirements for companies and actions to be taken by investors for a timely transition.

Note: The meeting is reserved for members of DIEH and Dansif as well as selected stakeholders.

Date: 26th of February
Time: 9.00-12.00
Place: Sampension, Tuborg Havnevej 14, 2900 Hellerup

See the full program here

Please contact project manager Sarah Dieckmann for further information - sd@dieh.dk

Webinar: Sourcing fra Etiopien – en etisk udfordring?

Nogle af de største navne inden for tekstilverdenen har allerede sat deres nål over Etiopien på verdenskortet, når de i fremtiden skal source tekstiler.

Landets lave produktionsomkostninger, adgang til arbejdskraft, skattelempelser og splinternye tekstilfabrikker kombineret med den relativt korte distance til Europa gør Etiopien interessant som sourcing-land. Til gengæld er andre bekymrede for de notorisk lave lønninger og kapaciteten for at levere på de vestlige krav. Hvad er mulighederne, og hvad er risiciene ved at importere tekstil produceret i Etiopien ifølge H&M, Beconnected Industrials og andre eksperter med konkrete erfaringer fra landet?

Dato: 10. december
Tid: 13:00-14:45
Sted: Webinar

Er du interesseret i at vide mere, lancerede vi på webinaret  sammen med projektpartnerne rapporten  Sourcing textile and garments in Ethiopia. A new sourcing destination.

Temagruppe 2: Overblik over bæredygtighedsparametre i fiskeriet

Denne gruppe er en arbejdsgruppe, hvor vi sammen skal forsøge at skabe overblik over bæredygtighedsparametrene i fiskeriet og gøre dem forståelige for fx en indkøber eller køkkenmedarbejder. Det handler for eksempel om fokus på sikring af bæredygtige bestande, biodiversitet på havbunden, CO2 påvirkning, økosystempåvirkning gennem bifangst, arbejdsforhold, beskyttelse af erhverv i små kystsamfund etc.

For mere information, kontakt jd@dieh.dk

Dato: 15. januar 2020.

Det andet møde planlægges afholdt i april/maj 2020.

 
//-->