Morgenbriefing september: Ligestilling og sundhed i globale værdikæder

Kom og vær med til morgenbriefing den 5. september, når DIEH sammen med Sex & Samfund og NGUVU sætter fokus på koblingen mellem forretning, sundhed og ligestilling.
 

De seneste par år er interessen for at styrke ligestilling og sundhed på arbejdsmarkedet steget markant. Erhvervslivets interesse er blandt andet kommet i kølvandet på afsløringer om diskrimination, sexchikane, dårlige arbejdsforhold og lave lønninger i globale leverandørkæder – særligt for kvinder.
 

Samtidig er der en stadig større forståelse for, at ligestilling og sundhed er vigtige grundsten for udvikling og velstand globalt set. En rapport fra McKinsey anslår således, at BNP kan øges med helt op til 26 procent på globalt plan, hvis kvinder verden over opnåede fuld ligestilling.
 

På morgenbriefingen vil Layanna Martin, privatsektorrådgiver hos Sex & Samfund, kaste lys over konkrete udfordringer, muligheder og værktøjer for at styrke ligestilling og sundhed i globale leverandørkæder. Hun vil ligeledes præsentere Sex & Samfunds seneste guide til virksomheder med konkrete anbefalinger og indikatorer til at styrke ligestilling og sundhed i kerneforretningen - til gavn for medarbejdere, virksomheder og samfund.
 

Vi skal også høre fra Rune Sandholt, stifter af virksomheden NGUVU. NGUVU står blandt andet bag et kaffekoncept, der styrker kvindelige småbønder i Kenya. Tidligere er kvinderne blevet udnyttet af de mange mellemmænd, men nu sikrer NGUVU dem flere penge mellem hænderne, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling, så de kan optimere kaffehøsten. Kvinderne får desuden økonomisk støtte til børnenes skolegang, så de kan få en fremtid med muligheder. På mødet vil Rune fortælle om, hvordan forretningsmodellen styrker udsatte kvinder og er med til at skabe langsigtet udvikling i lande som Kenya.

Interesseret? Det eneste du skal gøre er at tilmelde dig nedenfor, så byder vi vanen tro på morgenkaffe, croissanter og inspirerende diskussioner.
 

Du kan også hente dagens program her

Praktisk information

Dato og tid

5. september
8:30-10:00

Deltagere

Mødet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig

Sted

DIEH, Overgaden Oven Vandet 10 stuen, 1415 København K
Tilmeld
Hent materiale
 

Kommende arrangementer

Responsible investment dialogues #2
Aligning investments with the Paris Agreement

Dato: 26. februar 
StedSampension, Tuborg Havnevej 14, 2900 Hellerup

Læs mere og tilmeld dig her

_______________________

Morgenbriefing: Er klimakompensation helt i skoven?

Dato: 3. marts
Sted: DIEH. Overgaden Oven Vandet 10, København

Læs mere og tilmeld dig her

_______________________

Møde i Partnerskab om Bæredygtigt Fiskeri

Dato: 25. marts 
Sted: DIEH, Overgaden Oven Vandet 10, 1415 København

Læs mere og tilmeld dig her

_______________________

DIEH Generalforsamling 2020

Dato: 21. april 
Sted: København, TBC

Læs mere og tilmeld dig her (kun for medlemmer af DIEH)

_______________________

DIEH Årskonference 2020

Dato: 21. april 
Sted: København, TBC 

Læs mere og tilmeld dig her

 

Se alle arrangementer her
//-->