Virksomhedsansvar og etisk handel i konfliktområder

Vær med, når Dansk Initiativ for Etisk Handel sammen med Arla, CARE og warfair sætter fokus på virksomhedsansvar og arbejdet med nødvendig omhu (due diligence) for menneskerettigheder, når man driver forretning i konfliktområder.

 

Ifølge FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv har virksomheder et ansvar for at håndtere og forhindre risikoen for at medvirke til menneskerettighedskrænkelser. Risikoen er ekstra stor i konfliktområder, og det er derfor nærliggende for virksomheder at begrænse deres aktiviteter i disse områder.

 

Samtidig fremhæver blandt andre Verdensbanken, at handel er en af de vigtigste faktorer for jobskabelse, styrkelse af lokalsamfund og i sidste ende også stabilitet og udvikling i konfliktlande.

 

Man kan sige, at folk i konfliktområder bliver udsat for den ’dobbelte straf’ - først af konflikt, og siden når ingen længere tør handle med landet.

 

Skal der gøres op med den dobbelte straf, indebærer det, at virksomheder kan håndtere disse risici. På mødet d. 29. april sætter Dansk Initiativ for Etisk Handel fokus på, hvordan man opbygger ansvarlige værdikæder i konfliktområder og bidrager til stabilitet og udvikling.

 

PROGRAM:

På morgenbriefingen vil Irene Quist Mortensen, Head of International Corporate Sustainability, Arla, og Anne Højmark Andersen, Senior Programme Manager, West Africa, CARE, fortælle om deres samarbejdsprojekt i Nigeria, som støtter den lokale mælkeproduktion, skaber jobs og øger stabilitet i området. Vi dykker også ned i praksisnære aspekter som hvordan Arla og CARE håndterer partnerskabet som en virksomhed, der opererer kommercielt i et konfliktområde og en NGO, der kan sikre adgang til lokal ekspertise.

 

Vi skal også høre fra Christian Friis Bach, stifter og leder af warfair, om opstarten af den nye virksomhed, som importerer højkvalitetsprodukter fra konfliktområder i tæt samarbejde med lokale producenter. Det stiller store krav til grundigt og løbende arbejde for risikominimering af overtrædelser af menneskerettigheder.

 

Morgenbriefingen er åben for alle og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Malene Autencio Skensved, mas@dieh.dk.

Praktisk information

Dato og tid

Dato: 29. april 2021
Tid: 08.30-10.00
Sted: Online

Deltagere

Morgenbriefingen er åben for alle.

Sted

Online/ZOOM
Tilmeld
 

Kommende arrangementer:

Generalforsamling 2021

Dato: 20. april
Tid
: 10.00-12.15
Sted
: Online/zoom

Læs mere her

_________________________

Virksomhedsansvar og etisk handel i konfliktområder  – et skridt mod stabilitet og udvikling

Dato: 29. april
Tid: 08.30-10.00
Sted: 
Online

Læs mere her

   

Se alle arrangementer her
//-->