Sådan håndterer fonde og NGOer deres klimaaftryk

- hør om det konkrete arbejde med klimapolitik og omstilling i Folkekirkens Nødhjælp og Investeringsfonden for Udviklingslande der netop har lanceret deres første Sustainability and Impact 2020 rapport.

Mange danske virksomheder har udarbejdet ambitiøse klimapolitikker og beregner klimaaftryk, men også andre organisationer som blandt andet Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) og Folkekirkens Nødhjælp er igang.

Bevidsthed, politikker, målsætninger og beregning af klimaaftryk er blandt de første skridt mod at mindske CO2-udledninger. Det er afgørende for den grønne omstilling og for at nå målsætningerne i Paris-aftalen, samt opfylde Verdensmål 13 om klimaindsats.

Vær med online d. 24. juni kl. 8.30-10.00, når Dansk Initiativ for Etisk Handel sammen med IFU og Folkekirkens Nødhjælp dykker ned i læringsprocesserne bag den måde de arbejder med beregning af klimaaftryk samt beslutningen om at mindske CO2-udledninger.

Rikke Carlsen, Sustainability Director, og Mikkel Kallesøe, Vice President, Sustainability and Impact, fra IFU vil fortælle om den rejse, fonden har været på, i kortlægningen af deres investeringers impact i udviklingslande. Resultatet er samlet i den første opgørelse over den samlede GHG udledning fra IFUs investeringsportefølje. Dette overblik gør, at IFU nu kan følge udviklingen i klimaaftrykket på tværs af deres investeringsportefølje. Målet er en samlet netto-udledning på 0 i 2050. Læs mere her.

Mattias Söderberg, Chefrådgiver, fra Folkekirkens Nødhjælp vil fortælle om, hvordan deres klimapolitik er baseret på internt ejerskab og engagement i organisationen. Da beslutningen om at blive grøn er en stor opgave, behøver man ikke nødvendigvis have alle svar fra starten, men ambitionen til læring og udvikling er vigtig. Læs mere her.

Morgenbriefingen er gratis og åben for alle, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål. 

Der er nu lukket for tilmeldinger, men hvis du har spørgsmål eller gerne vil tilmelde dig arrangementet, er du velkommen til at kontakte Malene Autencio Skensved, mas@dieh.dk.

Program:

8.30-8.40: Velkomst v/ Sarah Dieckmann, projektleder, Dansk Initiativ for Etisk Handel

8.40-9.00: Case 1: Investeringsfonden for Udviklingslande v/ Rikke Carlsen, Sustainability Director, og Mikkel Kallesøe, Vice President, Sustainability and Impact

9.00-9.05: Spørgsmål

9.05-9.25: Case 2: Folkekirkens Nødhjælp v/ Mattias Söderberg, Chefrådgiver

9.25-9.50: Spørgsmål og debat

9.50-10.00: Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

Dato: 24. juni
Tid: 8.30-10.00
Sted: Online

Deltagere

Morgenbriefingen er gratis og åben for alle, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.
 

Kommende arrangementer:

Responsible investment dialogues #3: Vejen til klima net-zero 

Dato: 25. august
Tid:
9:00-11.30
Sted:
IDA, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København

Læs mere og tilmeld dig her

_________________________

Sensommer-kur

Dato: 2. september
Tid: 15.00-18.00
Sted: DIEH, Store Søndervoldstræde 9, 1415 København K

Læs mere og tilmeld dig her

     

Se alle arrangementer her
//-->