Nyheder

20-02-2018

Spotlight på Aarhus Kommune

Danmarks andenstørste kommune har meldt sig ind i DIEH og bliver dermed den fjerde kommune, der gennem multistakeholdersamarbejde ser muligheder for at skabe nye unikke dialoger på tværs af interessentgrupper.

Læs mere her
12-02-2018

Bangladesh – social dialog projekt afsluttes - men arven lever videre

DIEH i samarbejde med JETI har siden 2014 været en del af et mulitistakeholder projekt om social dialog på tekstilfabrikker i Bangladesh. Vores partnere har været 3F og Dansk Erhverv, samt 11 tekstilbrands,

Læs mere her
08-02-2018

Kvinder Bærer Frugt – en oplysningskampagne om kaffe fra Kenya

Den 7. februar lød startskuddet til den omfattende kampagne ”Kvinder Bærer Frugt”. Kampagnen gennemføres af DIEH, Peter Larsen Kaffe, Rema1000 og Verdens Bedste Nyheder og er en oplysningskampagne om forholdene for kvinder i kaffebranchen i Kenya.

Læs mere her
07-02-2018

DIEH fylder 10 år

DIEH 10år

I dag, for 10 år siden, den 7. februar 2008, skete det at erhvervslivet, fagbevægelsen, og en lang række folkelige organisationer lancerede en ny, fælles organisation kaldet Dansk Initiativ for Etisk Handel - DIEH.

Læs mere her
31-01-2018

Syv nye partnerkonsortier har opnået bevilling fra Danida Market Development Partnerships

Syv nye partnerskaber, heriblandt flere af DIEH's medlemmer har i 2017 fået bevilget støtte til projekter under Danidas facilitet Danida Market Development Partnerships (DMDP). DMDP støtter projekter, der styrker Verdensmål 8 hvis hovedformål at fremme bæredygtig, lokal økonomisk vækst og beskæftigelse i udviklingslande.

Læs mere her
30-01-2018

Digital platform skal skabe ordentlige arbejdsvilkår i Thailand

DIEH’s søsterinitiativ, Norsk Initiativ for Etisk Handel (IEH), styrker fokus på Thailands fødevareindustri, gennem interaktive træningsprogrammer for de lokale arbejdere.

Læs mere her
21-12-2017

Ny direktør hos Dansk Initiativ for Etisk Handel

D. 1. februar 2018 tiltræder en ny direktør hos Dansk Initiativ for Etisk Handel. Det bliver Mikkel Stenbæk Hansen, som vil føre stafetten videre, når Mette Boye fratræder sin stilling som direktør hos DIEH, efter mere end to år i spidsen for organisationen.

Læs mere her
19-12-2017

Danske små og mellemstore virksomheders arbejde med FN's verdensmål

DIEH og Erhvervsstyrelsen har valgt at sætte fokus på danske små og mellemstore virksomheders (SMV’er) arbejde med FN’s Verdensmål. Som led i den indsats udarbejdede DIEH i efteråret 2017 syv cases for Erhvervsstyrelsen, der giver indblik i SMV’ernes konkrete arbejde med at koble ansvarlighed og Verdensmålene til kerneforretningen.

Læs mere her
18-12-2017

Opråb: Ingen bæredygtighed uden samarbejde

Hvis den bæredygtige udvikling skal lykkes, og FN's verdensmål nås, så kræver det, at virksomheder, NGO'er og organisationer samarbejder, deler viden og indgår partnerskaber, skriver Louise Kjær og Mette Boye.

Artiklen blev bragt i Altinget den 15. december 2017.

Læs mere her
07-12-2017

Open letter to the Steering Committee of the Social and Labour Convergence Project (SLCP)

The JETIs and Fair Wear Foundation call for the SLCP to include responsible purchasing practices in its tool and methodology.

Læs mere her
06-12-2017

Nyt udviklingsprojekt i Myanmar skal styrke produktion og social dialog i Myanmars tekstil industri

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), Ethical Trading Initiative UK, BESTSELLER, 3F og Aalborg Universitet lancerer et nyt tre-årigt strategisk partnerskab i Myanmar med støtte fra Danida. Projektet er ét af fem nye Danida Market Development Partnerskaber (DMDP) og har til formål at styrke produktivitet, arbejdsmiljø og social dialog i Myanmars tekstil industri.

Læs mere her
28-11-2017

Nyt medlem - FSC Danmark

I denne måned er DIEH glade for at byde et nyt medlem velkommen – nemlig FSC Danmark som bliver DIEH’s 85. medlem.

Læs mere her
08-11-2017

Din kommune kan rykke ved verden

Tirsdag den 21. november er der kommunal- og regionalvalg. Som optakt til valget belyser vi kommunernes ansvar og rolle i at fremme bæredygtig udvikling med debatindlægget: Din kommune kan rykke ved verden.

Læs mere her
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig