20-11-2012

Rapport afslører brugen af miljøskadelige kemikalier

Greenpeace har gennem længere tid kørt Detox-kampagnen, der skal presse tøjproducenter til at fjerne brugen af farlige kemikalier i tøjproduktionen. I dag offentliggjorde de en 56 siders rapport, der afslører brugen af farlige kemikalier i 63 procent af 141 stykker tøj fra nogen af de største tøjfirmaer i verden, herunder en række danske brands.  

Rapporten hævder, at de fundne kemikalierester stammer fra kemikalier, der er kræftfremkaldende og har hormonforstyrrende egenskaber med sundhedsmæssige konsekvenser. Det er ikke første gang at der er fokus på denne problemstilling for tøjproducenterne. Enhedslisten og Dansk Folkeparti kræver derfor nu at regeringen og miljøminister Ida Auken tager affære. Der opfordres til, at partierne indkaldes til møde allerede i dag (læs mere)

Mange danske virksomheders væsentligste påvirkninger af miljøet sker i dag i virksomhedernes leverandørkæder, som er øget i omfang og kompleksitet gennem de seneste år. I 2011 udgav Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) i samarbejde med COWI og Håndværksrådet en guide til danske virksomheder, som indeholder praktiske råd og værktøjer til at arbejde med miljøansvarlig leverandørstyring samt en håndbog til leverandører, som kan benyttes til træning og kapacitetsopbygning af leverandører og underleverandører. DIEH har desuden i forlængelse heraf et projektforslag klar om træning af leverandører og underleverandører i miljøansvarlig leverandørstyring.

Se vejledning om kemiske stoffer i tekstiler

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->