25-04-2013

Fabrik kollapset i Bangladesh

Endnu engang trækker Bangladesh overskrifter på grund af en tragisk hændelse, hvor arbejdere mister livet eller kommer alvorligt til skade.

Den 24. april bragte DR nyheden om, at en tekstilfabrik var styrtet sammen i hovedstaden Dhaka. Flere hundrede mennesker er meldt omkommet, og man frygter at dette tal vil stige markant, da mange er fanget under ruinerne fra den nedstyrtede bygning.

Arbejdsforhold i netop Bangladesh har længe været et af omdrejningspunkterne i DIEHs arbejde, da flere medlemsorganisationer og -virksomheder har aktiviteter i landet, og gennem DIEHs aktiviteter arbejder målrettet for at forbedre forholdene hos deres leverandører.

Siden efteråret 2012 har DIEH gennem en række aktiviteter og arrangementer haft fokus på arbejdsforholdene for tekstilarbejdere i Bangladesh. Vi har i samarbejde med Udenrigsministeriet afholdt et dialogmøde med Udviklingsminister Christian Friis Bach og Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr om mulige tiltag for at forbedre forholdene for tekstilarbejderne i landet. Vi har i foråret afholdt opfølgningsmøder med repræsentanter fra bl.a. den danske ambassade i Bangladesh for at få en større forståelse for de etiske udfordringer og dilemmaer, der er i landet. Ligesom DIEH arbejder sammen med andre initiativer om at finde konkrete løsninger på de problemer virksomheder møder i Bangladesh.

Vi håber, at vi sammen kan bidrage til reelle forbedringer for de mange arbejdere i Bangladesh, der producerer tøj til også de danske forbrugere.

 

Læs mere om DIEHs arbejde i Årsberetning 2012
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->