17-05-2013

Nyt partnerskab skal forbedre forhold i Bangladesh

DIEH har sammen med Udenrigsministeriet netop afholdt et møde, hvor den danske tekstilbranche, fagforeninger og folkelige foreninger sammne med regeringen har indgået en aftale om rammerne for et partnerskab.

Partnerskabet forpligter parterne til at arbejde for at forbedre forhold, der vedrører arbejdernes løn, sikkerhed og rettigheder, et bedre miljø og mere åbenhed om de danske tekstilfabrikanternes leverandører.

Det er vigtigt, at partnerskabet bliver omsat til konkrete handlinger, og derfor vil DIEH hurtigst muligt indkalde de involverede parter til et møde for at fastlægge den videre proces.

DIEH lancerer i dag sammen med ETI UK og ETI Norway et fælles program, som kan bistå parterne med at omsætte partnerskabet i praksis.

Processen for etablering af partnerskabet startede, da DIEH og Udenrigsministeriet den 13. december holdte et dialogmøde om arbejdsforholdene for tekstilarbejdere i Bangladesh og Cambodja. Her blev det besluttede at dialogen skulle fortsætte. DIEH har siden holdt 2 dialogmøder med repræsentanter fra den danske ambassade i Bangladesh om levelønsproblematikken og arbejdsforhold. Begge møder har sikret input til partnerskabet.

Læs partnerskabaftalen her

Læs pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Læs DIEH, ETI UK og ETI Norways program her
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->