23-10-2013

Nyt program skal forbedre arbejdsforhold i Bangladesh

ILO har i dag sammen med regeringen i Bangladesh lanceret et initiativ til 24 mio. dollars, som har til formål at forbedre arbejdsforholdene i tekstilindustrien i Bangladesh. Bette Work programmet er en del af dette initiativ. Initiativet strækker sig over 3,5 år og har fokus på at minimere truslen i forhold til brand og bygningskollaps i industrien. Initiativet er udarbejdet af ILO i samarbejde med regeringen, arbejdsgiver og arbejdstager.

Better Work er et partnerskabsprogram, som er etableret af ILO og IFC (International Finance Corporation), og har siden 2007 arbejdet i forskellige lande for at forbedre compliance i forhold til nationale og internationale arbejdstagerrettigheder uden at miste fokus på optimering af konkurrenceevne i globale forsyningskæder med fokus på tekstilbranchen.

Better Work Bangladesh er som i de andre lande et partnerskab mellem regering, arbejdsgiver- og arbejdstager organisationer, internationale indkøbere og andre relevante interessenter.

Better Work Bangladesh vil trække på sin erfaring med at rådgive virksomheder i dialog mellem leder og arbejdere for at for at forbedre såvel arbejdsforhold som virksomheders konkurrenceevne ligesom de vil indgå i samarbejde med nationale partner for at promovere sektorielle forandringer.

Better Work Bangladesh er fundet af regeringerne i Holland, Schweiz, UK og USA.

 

Læs mere her
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->