16-04-2009

Mærsk vil rette op på kritisable arbejdsforhold

Mærsk lover nu at rydde op på rederiets containerfabrik i Dongguan i det sydlige Kina. En uvildig undersøgelse foretaget af det britiske firma Impactt Ltd påviser, at kritikken af arbejds- og sikkerhedsforhol på fabrikken var berettiget.

Mærsks chef for Corporate Social Responsibility, Annette Stube, siger, at det primært er på mellemlederniveauet, at problemerne er opstået:

"Det har desværre vist sig, at vi ikke fuldt ud har kunnet stole på alle de kiniske mellemledere, der udgør en væsentlig del af problemet. Men det skal ikke være en undskyldning. Det er i sidste ende topledelsens ansvar", udtaler Annette Stube til Ritzau.

Nogle af de kritikpunkter, der rejses i den uvildige undersøgelse er blandt andet, at ikke alle arbejdere har haft fri adgang til beskyttelsesudstyr, bødestraf for at begå fejl, fyring af strejkende og korruption blandt mellemledere. 

Mærsk har valgt ikke at offentliggøre rapporten fra Impactt LTD, men har i stedet valgt at offentliggøre en handlingsplan, der adresserer problemerne på fabrikken. Implementeringen af handlingsplanen skal evalueres i slutningen af 2009.

Læs mere på Globalization Monitors hjemmeside
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->