03-05-2018

State of Ethical Trading 2017

Ved DIEHs 10 års jubilæum udgav DIEH for 3. år i træk rapporten, State of Ethical Trading, der tager temperaturen på etisk handel i Danmark. I rapporten beskrives det, hvordan danske virksomheder og organisationer tager hånd om deres samfundsansvar og forholder sig til de udfordringer, der er en del af arbejdet med at kombinere forretning og bæredygtighed.

Som State of Ethical Trading 2017 bevidner, samarbejder 57 % af DIEHs medlemmer nu med andre aktører om problematikker relateret til deres samfundsansvar, og hele 90 % af DIEHs medlemsvirksomheder kortlægger aktivt risici relateret til problemer i leverandørkæden - dette til sammenligning med 74 % i 2016.

Foruden udviklingen af virksomheder og organisationers prioritering af øget samfundsansvar ser vi også en udvikling i efterspørgslen på etiske varer. Det gælder både blandt offentlige indkøbere og almindelige forbrugere. 58 % af adspurgte danske forbrugere svarer, at de kigger efter bæredygtige mærkningsordninger, når de handler, og to tredjedele af danske forbrugere ønsker flere miljøvenlige alternativer på hylderne. Efterspørgslen kan også mærkes i de danske supermarkeder og blandt andre DIEH medlemmer: 27 % rapporterer at de bruger certificering som et redskab til at skabe og kommunikere forbedringer i leverandørkæder.

Samtidigt er der fremgang i arbejdet med de 17 Verdensmål, idet de formår at skabe nogle rammer, som har været efterspurgt, og som giver organisationer og virksomheder en oversigt over de mest centrale udfordringer i vores tid. Samtidig udgør verdensmålene et kompas for at tage strategiske beslutninger relateret til etisk handel– både for investorer, virksomheder og andre aktører. Denne stigende interesse kan også ses blandt DIEHs medlemmer: 53 % af medlemmerne i dag har en strategi for Verdensmålene, hvilket er en stigning fra 22 % i 2016.

I DIEH har vi fokus på, at Verdensmålene ikke bliver en boks, der tikkes af i kommunikation- og marketingafdelingerne men integreres i strategier og handlingsplaner i virksomheder og organisationer og påvirker konkrete beslutninger. Dette er nødvendigt, hvis vi vil skabe bæredygtig udvikling, der beskytter menneske- og arbejdstagerrettigheder og miljø i alle led af globale værdikæder.

Rapporten kan læses her.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig