14-05-2018

Spotlight på Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse - nyt medlem i DIEH

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), en styrelse i Forsvarsministeriets koncern, er en af de seneste til at melde sig ind i DIEH. FMI’s opgave er gennem direkte indkøb at sikre det rette materiel og IT til soldaterne, hvilket omfatter alt lige fra kampvogne, missilsystemer, ammunition, bærbare PC’er til uldne sokker. Ansvaret indebærer ikke alene at anskaffe og vedligeholde koncernens materiel- og it-systemer men også at bortskaffe materiellet, når det skal udskiftes. Dermed tager FMI ansvar for indkøbene efter vugge-til-grav-princippet.

”Vi er ca. 1900 medarbejdere og har et årligt budget på ca. 7 mia. kr. Vi understøtter i alt 65 skibe, 145 fly og helikoptere, 13.500 køretøjer, 21.000 PC’er samt 700.000 varenumre,” siger Jane Outzen, specialkonsulent i FMI. Dermed placerer FMI sig som en af de større organisationer i DIEH.

FMI opererer på et globaliseret marked, hvor leverandører og produktion ofte er placeret uden for DK og her forsøger de at tilrettelægge materielanskaffelse, så indkøb og produktion sker ansvarligt og ved efterlevelse af internationale principper for samfundsansvar. Dette falder naturligt i forlængelse af de opgaver, som Forsvaret varetager internationalt om genopbygning, konfliktforebyggelse samt deltagelse i fredsbevarende og fredsskabende indsatser.

Vi glæder os til både at dele ud af vores egne erfaringer og blive inspireret af andre medlemmers erfaringer. Vi får meget ud af at være i dialog med andre store aktører om indkøb, og her tror vi DIEH er den rette platform. Sammen med DIEH’s øvrige medlemmer kan vi i fællesskab arbejde med at udbrede og efterleve internationale retningslinjer for virksomheders samfundsansvar”, tilføjer Jane Outzen.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig