28-05-2018

Spotlight på Miljømærkning Danmark – nyt medlem af DIEH

Vi byder velkommen til Miljømærkning Danmark som nyt medlem af DIEH. Organisationen er sat i verden for at drive og udvikle Danmarks to officielle miljømærker: det nordiske miljømærke Svanemærket og EU’s miljømærke EU-Blomsten. Miljømærkning Danmarks opgaver omfatter behandling af miljømærkeansøgninger, kontrol og markedsovervågning, markedsføring og vejledning om miljømærkerne samt deltagelse i kriterieudvikling nordisk og internationalt.

Målet med Svanemærket og EU-Blomsten er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor er hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering med i vurderingen, når kravene til miljømærkede produkter bliver fastsat. Dette helhedssyn gavner både mennesker, miljø og jordens ressourcer.

”Vi har meldt os ind i Dansk Initiativ for Etisk Handel, fordi det er et unikt mødested for både organisationer, virksomheder og offentlige indkøbere med interesse for etisk handel”, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark. En af udfordringerne med at udbrede etisk handel er at sikre sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel. Så indkøberne på den ene side har adgang til et stort sortiment af bæredygtige produkter, og leverandørerne på den anden side har en vis sikkerhed for, at deres investering i bæredygtighed og miljømærker tjener sig hjem gennem nye ordrer.

 ”Jeg håber, at mødet med leverandører og indkøbere i regi af DIEH kan styrke sammenhængen mellem udbud af og efterspørgsel efter bæredygtige produkter”, siger Martin Fabiansen og fortsætter, ”Derudover ser vi frem til at bidrage med et stærkt miljømæssigt perspektiv i debatterne og samtidigt lære mere om de udfordringer og muligheder, der læner sig mere op ad det sociale aspekt”.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig