20-06-2018

Spotlight på Dansk Flygtningehjælp - nyt medlem af DIEH

Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i 1956 og er i dag Danmarks største humanitære organisation med aktiviteter i 40 lande. Organisationens formål er at beskytte flygtninge og skabe varige løsninger på deres problemer. I de seneste år har Dansk Flygtningehjælp styrket deres arbejde med partnerskaber samt ligeledes deltaget i flere arrangementer hos DIEH og i september var de selv på banen med et oplæg til en morgenbriefing om jobskabelse i flygtningelejre. ”Det er igennem dette fokus på partnerskaber, at interessen for DIEH er opstået, og det er derfor, vi har meldt os ind”, fortæller Anders Bech Tharsgaard, Head of Business Engagement hos Dansk Flygtningehjælp. ”Derudover spiller det også en rolle, at vores generalsekretær Christian Friis Bach i sin tid var med til at stifte DIEH”, fortsætter han.

”Med en omsætning på tre milliarder kroner har vi et væsentligt footprint både i Danmark og internationalt. Det forpligter og vi ser medlemskabet af DIEH som en vigtig del i vores ambition om at levere humanitær bistand på en etisk og bæredygtig måde”, fortæller Anders Bech Tharsgaard. ”Vi ser frem til at bidrage med erfaring og viden fra 40 forskellige lande, men vi håber også på at blive endnu klogere på bæredygtige forretningsmodeller og værdikæder”, fortæller han.

Dansk Flygtningehjælp driver omkring 1000 projekter og mange af disse implementeres på 12-måneders kontrakter. Evnen til at respondere hurtigt og effektivt er afgørende for organisationen, hvilket kan være en udfordring i forhold til at få belyst alle bæredygtighedsaspekter i værdikæden. Derfor er der stadig meget for en organisation som Dansk Flygtningehjælp at blive klogere på. Således ser han muligheder i DIEH for både at bidrage med viden og erfaringer og at lære fra andre medlemmer.

I Dansk Flygtningehjælp går der i øjeblikket meget tid med at arbejde systematisk med Verdensmålene og kortlægge organisationens indvirkning på de forskellige mål – de positive såvel som dilemmaer eller konflikter. Håbet er at møde andre medlemmer af DIEH, med hvem de kan dele erfaringer om disse emner.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig