25-10-2018

Spotlight på BLUETOWN - nyt medlem af DIEH

I denne måned byder vi BLUETOWN varmt velkommen i DIEHs medlemskreds. BLUETOWN er en IT-virksomhed med en stærk vision om at koble isolerede områder på internettet. ”Det gør vi ved at udvikle internetløsninger som er langt billigere end eksisterende teknologier, som kan fungere i helt isolerede områder vha. solenergi og satellitforbindelse, samt ved at indgå i innovative partnerskabskonstruktioner med regeringer, NGO'er og andre private virksomheder, fortæller Emil Damholt, Impact Manager hos BLUETOWN.

Virksomheden har ved hjælp af deres produkter allerede givet internetadgang til flere end hundredetusinde mennesker i Ghana Rwanda, Tanzania og i fire forskellige indiske delstater. For mange brugere er det derfor første gang, at de får adgang til internettet. Med brugen af solenergi til at drive produkterne, leverer BLUETOWN derved bæredygtige produkter samtidigt med, at de giver nye muligheder til brugerne i kraft af internetadgang. Dette er derfor et godt eksempel på en virksomhed, der ser mulighederne i bæredygtighed og hvordan den private sektor kan bidrage positivt til verdensmålene og samtidigt tjene penge.

Som Emil Damholt fortæller, er partnerskaber og samarbejde en stor del virksomhedens strategi og det er også grunden til, at virksomheden har meldt sig ind i DIEH. ”Som medlem ser vi frem til at få adgang til DIEHs viden og værktøjer samt unikke netværk af organisationer, der arbejder med den globale udviklingsdagsorden. Vi håber, at samarbejdet kan styrke vores arbejde gennem hele værdikæden - lige fra leverandører til slutbrugere. I BLUETOWN ønsker vi at maksimere den positive effekt af vores projekter; vi ønsker at sammentænke vores projekter med øvrige aktører med interesse for fremme af global bæredygtig udvikling; og vi ønsker at være på forkant ift. minimering af eventuelle sociale eller miljømæssige risici. Vi er overbeviste om, at den kompetence vi får til rådighed igennem DIEH kan være guld værd i det henseende.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig