06-12-2018

Spotlight på access2innovation - nyt medlem af DIEH

I denne måned har vi budt endnu et nyt medlem velkommen i DIEH - access2innovation.

Access2innovation arbejder for at fremme partnerskabsdrevet innovation til nødhjælpsbistanden og de voksende markeder særligt i Østafrika ved at samle virksomheder, NGO’er, videninstitutioner og offentlige myndigheder.

Gennem NGO’ernes indgående kendskab til og erfaringer med udviklingslandene bliver virksomhederne klogere på udviklingslandenes ønsker og behov. Samtidigt kan de offentlige institutioner og universiteterne byde ind med viden og kunnen i forhold til offentligt og privat samarbejde med henblik på at skabe nye produkter eller løsninger.

Tilsammen kan parterne tænke nyt til gavn for både udviklingslande og virksomheder herhjemme. ”I Access2innovation har vi udviklet en partnerskabsplatform, der fremmer test og udvikling af innovative bæredygtige løsninger efterspurgt af slutbrugere, producenter og virksomheder i udviklingslande, samtidigt med at dansk erhvervsliv får adgang til nye globale markeder” forklarer CEO Jacob Ravn.

Ifølge ham er det vigtigt at inkludere samarbejdspartnere i udviklingslandene i innovation og forretningsudvikling for at udvikle de efterspurgte løsninger og aktivt bidrage til realiseringen af Verdensmålene.

Access2innovation blev etableret 2007 og har siden lanceret mere end 60 partnerskaber mellem dansk erhvervsliv, NGO'er, videninstitutioner og offentlige myndigheder. 

Det gensidige samarbejde mellem DIEH og access2innovation giver derfor mulighed for endnu stærkere vidensdeling og fokus på og udvikling af konkrete løsninger og services, der kan fremme etisk handel på tværs af kontinenterne.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig