Solar4schools – Off-grid solpaneler til gavn for både skoler og lokalsamfund

Med et opskaleret off-grid solcellepanel vil Solar4Schools gøre det muligt for skoler i udviklingslande at blive drevet af solenergi, samtidig med at lokalsamfundet kan få adgang til mobilopladning, som man ellers skal gå langt ind til byerne efter. Klassiske solpaneler er lavet til privat brug og derfor ikke gearede til at understøtte en hel skole. Solar4schools giver mulighed for at skoler kan få ét kraftfuldt system, som kan delvis finansieres gennem brugerbetaling for opladning af mobiltelefoner. Det er samlet set både billigere for skolen og lokale brugere, ligesom det sparer miljøet og sundhed for forurening fra kerosen-lamper, som ofte bruges som supplerende lyskilder, når de klassiske solpaneler ikke leverer energi nok.

Læs Solar4schools’ case her

Quala – Et cirkulært tøjkoncept

Quala er et bæredygtigt tøjmærke, som laver unikke designs ud af 100% up-cyclede materialer. De tekstiler, der anvendes er enten brugte eller dead-stock (resterende metervarer fra anden tekstilproduktion), som ellers ville blive brændt, efterladt på naturområder eller brugt som "landfill". De to unge gymnasieelever bag startede med en donation på 300 kg brugt tøj, som de klippede i stykker. Nu er første kollektion, som er syet på produktionsskolen i Frederikshavn, klar til at blive solgt via Qualas webshop.

Læs Qualas case her

nEuRGO – Bæredygtig produktion af antioxidanter mod Alzheimers og Parkinson

Forskerholdet bag nEuRGO arbejder for at gøre antioxidanten, ergothionein, tilgængelig for det brede marked, da det er påvist at have en gavnlig effekt mod sygdomme som Alzheimers, demens og Parkinson. Skulle man udtrække ergothionein fra svampe, hvor det naturligt findes, er det både dyrt og svært skalerbart. Derfor har nEuRGO udviklet en særlig fermenteringsmetode, som gør at antioxidanten kan dyrkes i gær, der blot tilsættes sukkerarter. Dermed er udvindingsprocessen både billigere og bedre for miljøet end eksisterende metoder.

Læs nEuRGOs case her

Husk du kan komme med til finale-eventet på Børsen d. 10. september, læs mere her

Læs om de andre finalister her: 

Etablerede virksomheder

Start-up-virksomheder

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->