02-09-2019

Ros og opsang til DIEHs sommerkur

  

Der var sol og summen over DIEHs sommerkur, hvor det glædede os meget at se en lange række nye og gamle medlemmer og samarbejdspartnere.

Til inspiration og stof til eftertanke havde vi inviteret Jacob Fjalland, miljøfaglig chef i WWF, og Trine Christensen, generalsekretær for Amnesty International, til at uddele ris og ros til verdens gang.

Trine pegede i sit oplæg blandt andet på problemerne ved den ulig konkurrence, der opstår mellem de gode og mindre gode virksomheder i klassen: ”Der er brug for en lovpligtig bundgrænse for ansvarlig virksomhedsadfærd, så det kan betale sig for virksomheder såsom medlemmerne i DIEH at gøre en ordentlig indsats på området.

Det er på tide, at virksomheder, der gerne vil gøre det godt på menneskerettigheds- og miljøområdet, ikke bliver underminerede af virksomheder, der ikke vil", pointerede hun.

For Jacob var virksomhedernes stigende interesse for klimakrisen også vigtig og positiv, mens det straks så anderledes ud på biodiversitetsområdet: "Det er også vigtigt at handle på natur- og biodiversitetskrisen, som er i gang med at udvikle sig til en langt større og mere alvorlig udfordring, end mange er klar over", pointerede Jacob, og uddybede,

"Klimaet kan vi forhåbentlig få tilbage på rette kurs ved at reducere CO2 i atmosfæren, men når en dyre- eller planteart først er uddød, kommer den ikke tilbage... Komplekse økosystemer og den høje biodiversitet i en urørt regnskov er tusinder af år om at blive genskabt”.

En stor tak fra DIEHs sekretariat til Trine og Jacob og til alle de andre deltagere for en interessant og hyggelig eftermiddag.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->