27-09-2019

Spot på IKA - nyt medlem i DIEH

Vi er glade for at kunne byde IKA velkommen som nyt medlem af DIEH.

IKA er foreningen for offentlige indkøbere, som har ca. 750 medlemmer rundt omkring i landet. IKA holder en række kurser, tilbyder juridisk assistance, samt muligheden for at deltage i netværk. Vi har talt med sekretariatsleder Charlotte Sander om medlemskabet af DIEH:

”Vi kan som forening skabe opmærksomhed omkring arbejdet med etisk handel, hvilket er meget betydningsfuldt. IKA har mantraet ”Viden er noget vi deler”, og videndeling fra DIEH optimerer bæredygtige løsninger til vores medlemmer”, fortæller Charlotte.

Når vidensdeling er så stor en del af IKAs arbejde, vil samarbejde naturligt også fylde meget. Det er en fællesnævner for IKA og DIEH, og gør organisationerne til et godt match, mener Charlotte Sander og uddyber:

”IKA har valgt at være medlem af DIEH af flere forskellige årsager. Vi ønsker selv at skabe overblik og ajourføring i egen organisation. Vi vil gerne møde nye samarbejdspartnere og endelig vil vi gerne have mulighed for at videregive og for skabe fælles front i det offentlige indkøbs Danmark. Som medlem af DIEH vil IKA blive bedre og stærkere på etisk handel og opnå større viden. Vi har meget fokus på FN’s Verdensmål og søger løbende at udvikle egen bevidsthed omkring tiltag til at fremme disse mål".

Offentlige indkøb er svære at navigere rundt i, fordi lovgivning og tradition ikke altid har skabt optimale rammer for bæredygtig udvikling. Disse rammevilkår er dog ved at udvikle sig, hvorfor det er vitalt at fortsætte vidensopbygning og deling. Men det kan "være svært at navigere rund i det spektrum ”etisk handel” er", forklarer Charlotte, og fortsætter -

"En udfordring er at få skabt overblikket for så derigennem udvikle det strategiske arbejde. Hvor ligger potentialet? Og hvordan sikrer vi, at de krav, som der efterspørges, også efterleves i hverdagen?”

Læs mere om IKA her

***

Hos DIEH ser vi meget frem til at arbejde sammen med IKA om en mere bæredygtig offentlig sektor.

Et af de kommende arrangementer med relevans for den offentlige sektor er når Forum for Bæredygtig Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøbs holder årskonference den 5. november.

Her kan du blandt andet kan høre oplæg fra miljøminister Lea Wermelin, miljøpolitisk chef hos Dansk Erhverv Jakob Zeuthen, økonomidirektør i Gladsaxe Kommune, Nanna Krog-Meyer og mange flere.

Konferencen rundes af med uddelingen af hædersprisen Årets Bedste Indkøber. Du kan være med til at nominere - dig selv eller andre – til denne nye pris frem til d. 8. oktober på IKAs hjemmeside.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->