29-09-2019

Danmarks Statistik undersøger danske virksomheders arbejde med verdensmålene

I foråret 2019 spurgte Danmarks Statistik ca. 600 større virksomheder om deres arbejde med Verdensmålene, herunder deres engagement i forhold til 21 konkrete delmål og begrundelsen for arbejdet. På baggrund af 178 besvarelser ligger de første pilotkonklusioner nu klar.

Her kan man blandt andet se, at virksomheders engagement i verdensmålene går på tværs af brancher, og at 40% af de besvarende virksomheder arbejder med verdensmålene som en del af deres indkøbspolitik. 48% arbejder med delmål 12.2 om effektivt materialeforbrug, mens 44% arbejder med delmål 8.8 om bedre arbejdstagerrettigheder i værdikæden.

Om især de store virksomheders arbejde for at opfylde verdensmålene, siger specialkonsulent i Danmarks Statistik, Ole Olsen, at det ”formegentlig også [hænger] sammen med, at de i forvejen er forpligtet til at arbejde og rapportere om samfundsansvar. Begrundelsen for at tage verdensmålene med ombord tyder også på, at målene giver mening i en forretningsmæssig sammenhæng.”

I forbindelse med undersøgelsen har virksomhederne fået mulighed for at præsentere deres arbejde med verdensmål. Her kan du se en liste over forskellige virksomheder, deres arbejde med verdensmål og links til relevant information på deres hjemmeside.

Fakta om undersøgelsen
600 virksomheder blev adspurgt. Af dem svarede 178, det vil sige ca. 30%. DIEH er med i en følgegruppe, der giver input til arbejdet. Vil du vide mere om dette, kan du kontakte projektleder Sarah Dieckmann - sd@dieh.dk 

Du kan læse en artikel om undersøgelsen her eller se alle resultaterne her

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->