02-12-2019

Spot på Tietgen - nyt medlem i DIEH

Endnu et nyt medlem er kommet til DIEH. Hermed stort velkommen til Tietgen, som er en af de største uddannelsesinstitutioner på Fyn med et stærkt fokus på bæredygtighed. Udover ungdoms- og erhvervsuddannelse tilbyder under Tietgen Business kurser og efterudddannelse inden for ledelse, sprog, økonomi, regnskab, salg og administration.

Siden 1954 har Tietgen formet tusindvis af handelsfolk, men hvem og hvad er Tietgen i dag?

Fremtidens handelsfolk med etisk kompas

”Vi har været og er stadig en toneangivende stemme i det danske uddannelseslandskab”, fortæller forstander Dorte Dons Isager. Og når man eksisterer for at uddanne fremtidens handelsfolk er fokus på bæredygtighed ifølge Dorte helt centralt: ”I kampen for en bæredygtig verden er det vores virke at skabe handelsfolk, som træder ind i fremtiden med et etisk kompas, der gør dem i stand til at kende forskel på rigtigt og forkert – for dem selv, for fællesskabet og for samfundet”.

Tietgens rødder og inspiration rækker tilbage til odenseaneren C.F. Tietgen, der som en af dansk erhvervslivs mest innovative, handlekraftige og internationalt orienterede ledere var bannerfører for det industrielle gennembrud.

”Verden har forandret sig lige siden”, fortæller Dorte om afsættet i C. F. Tietgens virke, ”men om fremskridtet følger, afhænger af vores evne til at danne og oplyse. Derfor har vi i foreningen mellem det visionære og det virkelystne altid udfordret merkantile ledere til at træffe modige beslutninger, hvor ordentlighed og respekt er i centrum”.

Verdensmål på (handels-)skole-skemaet

Den ordentlighed er blandt andet omsat til, at Tietgen siden 2018 har arbejdet målrettet med FNs 17 verdensmål. De er for nyligt blevet godkendt som UNESCO-skole med fokus på bæredygtighed, etik og moral. Det har resulteret i en lang række tiltag som løbende kan følges på www.tietgen.dk/fnvm.

”Et godt eksempel er vores oplagte fokus på at undervise i og omkring verdensmålene” forklarer Dorte, og uddyber, ”Vi har for første gang i efteråret 2019 oprettet en studieretning på hhx med fokus på målene, og vi arbejder med begreber som det anstændige købmandskab”.

Medlemskabet af DIEH giver ifølge Dorte gode muligheder for at understøtte de tre dyder, som Tietgen arbejder ud fra for at fremme etisk handel på en god måde: ”Vi er på Tietgen nysgerrige, ordentlige og modige. Et stort mod og en stor nysgerrighed kan åbne op for nye handelsmuligheder, det skal bare altid være på en ordentlig måde”.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->