06-02-2020

Spot på Fashion Revolution Denmark - nyt medlem i DIEH

2019 var et år med mange nye medlemmer i DIEH.

I november havde vi blandt andet den glæde at kunne byde velkommen til Fashion Revolution Denmark, der udgør den danske del af den verdensomspændende bevægelse Fashion Revolution, som arbejder for at ændre tekstilbranchen.

Bevægelsen, der består af både akademikere, designere, skribenter, brands, indkøbere, arbejdere, virksomhedsledere, politikere og modeelskere, vil forene forbrugere og organisationer for at sætte fokus på, at alt tøj, man på verdensplan indkøber, producerer og forbruger, skal fremstilles under sikre, rene og anstændige forhold.

Bevægelsen opstod i kølvandet på Rana Plaza-katastrofen i Bangladesh i 2013, hvor knap 1140 syersker omkom, da en otte etagers bygning kollapsede og begravede de unge bangladeshere. Det ledte bl.a. til kampagnen #whomademyclothes, som kontinuerligt sætter fokus på, hvem der producerer vores tøj.

Bevægelsen ekspanderer hvert år og involverer 89 lande på tværs af alle seks kontinenter – herunder også Danmark, som nu er blevet medlem af DIEH.

Christina Neubert, der er landedirektør hos Fashion Revolution Denmark, fortæller, at det er forbrugerengagementet, der er i fokus hos bevægelsen.

- Hovedformålet er, at mode skal ses i et mere holistisk perspektiv end blot sæson, farve og style. Forbrugerne skal stille ’who made my clothes’- spørgsmål og interessere sig for, hvordan tøjet er fremstillet, siger Neubert og uddyber:

- Fashion Revolution Denmark arbejder først og fremmest for at informere danskerne om, hvordan det forholder sig med miljøet og arbejdernes forhold i modeindustrien. Vi vil gerne motivere de danske forbrugere til at tage bedre og mere bæredygtige tøjvalg i fremtiden. Med en stigende efterspørgsel på fair og bæredygtigt produceret tøj, vil virksomhederne automatisk være nødt til at rette ind

Det er netop her, DIEH kommer ind i billedet, forklarer Christina Neubert:

- Vi ønsker at udvide vores netværk, lære andre at kende og blive klogere på tekstilbranchen for forhåbentligt at kunne påvirke andre.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->