05-05-2020

Her er DIEHs nye formandskab

Vi rigtig glade for og stolte af at kunne præsentere DIEHs nye formandskab, efter at bestyrelsen har konstitueret sig. Formandskabet består som noget nyt af en formand og to næstformænd.

Christian Rask-Jepsen fra Reitan Distribution/Rema1000 fortsætter som næstformand, og Malene Thiele fra Dansk Erhverv er valgt som den anden næstformand.

Som ny formand har bestyrelsen valgt Jonas Engberg fra CARE.

De komplementære kompetencer skal i spil

Jonas er chef for partnerskaber og engagement i CARE, hvor han har ansvar for at udvikle og lede CAREs arbejde med partnerskaber og bæredygtige løsninger med virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner i nord og syd. Før CARE har Jonas arbejdet 14 år med CSR hos IKEA.

"DIEH har gennemgået en rigtig positiv udvikling over de seneste år og står i dag som en stærk national alliance på tværs af sektorer og brancher", siger Jonas om, hvor DIEH står idag, og fortsætter,

"Jeg er overbevist om, at det netop er i det tværgående samarbejde, hvor komplementære kompetencer kommer i spil, at vi for alvor skaber en bæredygtig fremtid i såvel Syd som Nord. NGOer som CARE spiller en afgørende rolle i dette samarbejde, hvor vi kan rådgive og fungere som bindeled, og medvirke til, at eksempelvis virksomheder gør bæredygtighed og verdensmålene til en del af kernen i forretningsmodellen, og dermed i deres engagement i eksempelvis Afrika eller Asien udviser samfundsansvar og bidrager til en langsigtet, bæredygtig udvikling".

For Jonas er DIEHs rolle som en samlet alliance vigtig, når det kommer til at tænke nyt og handle effektivt på nogle af tidens store udfordringer,

"Det er – her midt i COVID-19-krisen, og når det kommer til f.eks. håndtering af de massive globale klimaudfordringer – tydeligt, at vi står overfor, at skulle tænke og se anderledes på en række centrale områder. Jeg glæder mig til sammen med sekretariatet, resten af bestyrelsen, virksomheder, andre NGOer, fagbevægelsen og offentlige instanser, via DIEH, at samles om projekter, partnerskaber og politikker, der styrker bæredygtighed, ansvarlighed, og sikrer bedre sociale og miljømæssige forhold".

Fingeraftryk på den etiske handel - både nationalt og internationalt

Som kategorichef i Reitan Distribution A/S har Christian arbejdet med CSR og bæredygtighed i værdikæden siden 2011 og været en del af DIEH som medlem i samme periode. Christian har derudover 20 års erfaring med indkøb i værdikæden i den danske detailhandel, og med sit nuværende ansvar for over 500 leverandører har Christian bred kontakt til danske og udenlandske leverandører.

"For mig er det vigtigt, at vi gør det rigtige, har hjertet med og at det etiske kompas er kalibreret. Som en del af formandskabet er det meget vigtigt for mig, at medlemmerne – herunder virksomhederne – bliver hørt og deres stemme og ønsker imødekommes. Jeg vil også sikre, at arbejdet i DIEH er relevant, brugbart og forståeligt for alle SMVere. Arbejdet i DIEH er med til at sætte danske virksomheder og detailhandels fingeraftryk på den etiske handel både nationalt og internationalt".

Etisk handel er en vigtig brik for Danmarks konkurrenceevne

Malene er CSR-chef i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, hvor hun arbejder for, at CSR og FN’s Verdensmål bliver konkret og relevant for virksomhederne og styrker vækst og konkurrencekraft. Malene er derudover medlem af 2030-panelet og har erfaring fra både privat og offentlig sektor, senest fra Erhvervsstyrelsen, hvor hun arbejdede med erhvervsudvikling bl.a. med fokus på små- og mellemstore virksomheder.

For Malene handler etisk handel om at samarbejde med sine forretningspartnere om at skabe forbedringer af de sociale og miljømæssige forhold i værdikæden,

"For Dansk Erhverv er etisk handel og bæredygtig import en vigtig brik både i forhold til danske virksomheders langsigtede konkurrenceevne og til indfrielsen af klimamål og verdensmål inden 2030. I 2019 importerede vi i Danmark varer og tjenesteydelser til en værdi af groft regnet 1.000 mia. kr. Tænk bare hvilken forskel det kunne gøre, hvis vi kunne knytte krav om ansvarlighed til alle de mange indkøb".

"På grund af sin opbakning fra virksomheder, erhvervsorganisationer, fagbevægelse, civilsamfundsorganisationer og offentlige organisationer er Dansk Initiativ for Etisk Handel helt unikt positioneret til at kunne forløse det enorme bæredygtighedspotentiale, som importen rummer".

Stærkt formandskab

Hver især bringer medlemmerne af formandskabet således vigtige indsigter og erfaringer til DIEHs videre arbejde

"Det er et rigtig stærkt formandskab vi har fået med Jonas, Malene og Christian", udtaler Mikkel Stenbæk Hansen, direktør i DIEH.

"Tilsammen er er de et godt billede på det multistakeholder-samarbejde, som er kernen i DIEH, og jeg glæder mig meget til sammen med formandskabet at skabe værdi for alle vores medlemmer og fremskridt mod mere ansvarlige globale værdikæder".

Vi byder rigtig hjertelig velkommen til det nye formandskab og ser frem til samarbejdet.

 

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->