19-06-2020

Spot på Politiet - nyt medlem i DIEH

Et af de mange nye spændende medlemmer, som DIEH i 2019 kunne byde velkommen, var politiet.

Læs med her, hvor CSR-ansarlig Maria Pagel Fray fortæller om, hvorfor samfundsansvar i forhold til ansvarlige indkøb er vigtigt for politiet.

- Som en stor offentlig instans med mere end 15.000 ansatte og et årligt indkøbsbudget på mere end 2 mia. kr. er vi bevidste om, at vores påvirkning går langt ud over landets egne grænser, fortæller Maria til DIEH og uddyber:

- Vi har som statslig aktør et ansvar for at bidrage til, at politiets indkøb efterlever internationale principper og retningslinjer for samfundsansvar og bæredygtighed i tråd med omgivelsernes forventninger til os som en professionel offentlig indkøbsorganisation.

Ansvarlighed - fra uniformer og kuglepenne til håndjern

Samfundsansvar i forhold til ansvarlige indkøb er et fokusområde hos politiet. Politiet arbejder derfor på en handlingsplan, som skal sikre, at de mange indkøb lige fra betjentenes uniformer til IT-udstyret på kontoret er produceret under ansvarlige forhold.

Planen skal være med til at sikre, at politiets indkøb understøtter menneske- og arbejdstagerrettigheder, og at miljø og klima ikke bliver påvirket i en negativ retning, hverken når der købes håndjern eller kuglepenne. 

Det er netop politiets øgede opmærksomhed på ansvarlige indkøb, der har været afgørende for, at politiet meldte sig ind hos DIEH.   

- Vi håber, at medlemsskabet af DIEH kan bidrage til at styrke vores arbejde inden for bæredygtighed gennem dialog med de andre medlemmer i initiativet - både de offentlige og de private aktører. Herudover ser vi også frem til at tage aktivt del i de arrangementer og initiativer som DIEH udbyder, og som kan gøre os klogere på, hvordan vi bedst kan bidrage til en mere bæredygtig samfundsudvikling og opnåelsen af de 17 verdensmål, siger Maria Pagel Fray afslutningsvis.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->