30-06-2020

Lancering: Landebriefs med fokus på risici i Brasilien og Colombia

Endnu to udgivelser i serien af landebriefs for udvalgte produktionslande er nu klar – Brasilien og Colombia.

Serien er udarbejdet i fællesskabet af etisk handel-søsterorganisationer og udbydes til medlemmerne i Norge, Storbritannien og Danmark.

Hvert landebrief samler nøgledata og fremhæver særligt kritiske opmærksomhedspunkter i forbindelse med fx arbejdstagerrettigheder, børnearbejde, miljøproblematikker, diskrimination og korruption i de enkelte lande. Til hvert af disse områder er der ligeledes konkrete forslag til spørgsmål, man kan stille sine leverandører.

Colombia – et af verdens farligste lande for fagforeningsmedlemmer

Med flere dræbte fagforeningsmedlemmer end resten af verden tilsammen over de seneste 30 år, er Colombia et særdeles farligt land at ville sikre sig grundlæggende arbejdstagerrettigheder i. Samtidig begås massive brud på rettigheder – omkring 130.000 menes arbejde i moderne slaveri, og mere end 300.000 børn bruges som billig arbejdskraft særligt indenfor sukkerrørsproduktion, minedrift (guld, kul og smaragd), byggeri og tømmerindustrien. I 2018 blev næsten halvdelen af den samlede arbejdsstyrke lønnet under mindstelønsniveau.

 

Brasilien – udfordringer for både mennesker og miljø

Selvom landets økonomi over de seneste to årtier var en af de hurtigst voksende i verden, gennemgik Brasilien i 2014 dyb recession, som har sat sig dybe spor.

Korruption, børnearbejde, skovrydning og manglende beskyttelse af arbejdstagerrettigheder særligt for de ansætte i den uformelle sektor, som udgør omkring 40% af den samlede arbejdsstyrke, er nogle af de største problemer i Brasilien. Særligt udsatte er bolivianske migrantarbejdere og omkring 900.000 oprindelige folk, hvis landrettigheder trues af mineindustrien, ulovlig skovrydning og store infrastrukturprojekter.

Endvidere har Præsident Bolsonaros nedskæringer på miljøområdet svækket flere institutioners muligheder for at monitorere og retsforfølge ansvarlige for miljø-ødelæggelser.

 

Sådan får du adgang

Hent landebriefs via medlemssiderne her - Se under fanen ”Country Briefs”.

Har du spørgsmål, glemt dit login eller problemer med at logge på, kan du kontakte Jacob Lykke Andersen på ja@dieh.dk  

Øvrige landebriefs i pipelinen for 2020 er blandt andre Pakistan, Kina, Bangladesh og Indien.

Vi annoncerer løbende - på hjemmesiden og i vores nyhedsbrev - når et nyt landebrief er tilgængeligt.

Du er som altid velkommen til at kontakte os i sekretariatet, hvis du har spørgsmål.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->