28-08-2020

Stor tilslutning til Dansk Alliance for Ansvarlig Soja

3 nye medlemmer

Samarbejdet omkring at skabe afskovningsfri og ansvarlig soja-import til Danmark er blevet yderligere styrket. Dansk Alliance for Ansvarlig Soja har budt velkommen til hele tre nye medlemmer: fødevareproducenten HK Scan, tænketanken Frej og grovvareselskabet og soja-importør DLG.

HK Scan er én af nordens førende virksomheder inden for slagteri- og fødevarer, blandt andet kendt fra mærket Rose Kylling, og leverer til detailhandlen, foodservice og industri. Som virksomheds-medlem i soja-alliancen vil HK Scan udarbejde og offentliggøre en handlingsplan for ansvarlig soja samt årligt afrapportere på fremdrift.

Tænketanken Frej er en organisation, der arbejder for et stadigt mere bæredygtigt Fødevaredanmark gennem dialog, samarbejde og vidensdeling. Frej er blevet støttemedlem i soja-alliancen, hvilket betyder, at de aktivt vil bakke op om initiativet blandt andet igennem bidrag med faglig viden og kommunikation om alliancen.

Som Danmarks største grovvareselskab og importør af soja, er DLG også en vigtig partner i alliancen. DLG-koncernen, som er ejet af danske landmænd, har på halvandet årti udviklet sig til at være en international koncern med selskaber i 19 lande og beskæftiger sig blandt andet med skabe løsninger til at sikre fremtidens fødevareproduktion.

Alle tre nye medlemmer understøtter med deres deltagelse alliancens vision om at ”al soja importeret til Danmark er produceret ansvarligt, herunder produceret lovligt og ikke bidrager til afskovning eller konvertering af anden naturlig vegetation”.

Hos DIEH, som agerer sekretariat for alliancen, er der glæde over tilslutningen til alliancen, 

Jo flere, der deltager aktivt i alliancens arbejde, des større resultater kan vi sammen skabe. Vi er glade for at kunne byde velkommen til HK Scan, FREJ og DLG, udtaler Mikkel Stenbæk Hansen, direktør hos DIEH.

Brian Møller Lauridsen, som er direktør for Animal Sourcing hos HK Scan, siger om medlemskabet,

Hos HK Scan ønsker vi at sikre ansvarlighed i vores værdikæder. Afskovningsfri og ansvarlig soja er en meget vigtig del af vores ønske om at gøre danske kyllinger mere bæredygtige og klimavenlige. Vi glæder os til et godt samarbejde med alliancens medlemmer.

 - Det er en meget vigtig dagsorden for den danske fødevaresektor, udtaler Marie-Louise Boisen Lendal som er direktør og medstifter af Tænketanken Frej, og fortsætter,

Skal landbrugssektoren bidrage til at gøre verden mere bæredygtig, skal der tages ansvar for, hvordan sojaproduktionen foregår. Vi ser frem til at være med til at rykke på denne dagsorden.

 Og det ansvar vil DLG gerne være med til at løfte,

- Som importør af soja til brug i foder er vi meget bevidste om det ansvar, der følger med. Vi har besluttet os for at blive en del af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja, fordi vi gerne vil sætte yderligere vægt bag vores sojaambition og samtidig skabe et endnu tættere samarbejde med andre aktører, som også arbejder for at gøre soja mere bæredygtigt, siger Jesper Pagh, koncerndirektør i DLG.

Næste møde i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja finder sted den 10. september 2020.

Kontakt projektleder Janine Dortmundt - jd@dieh.dk - for spørgsmål angående alliancen.

 

 

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->