03-11-2020

Mød årets finalister til prisen Verdens Bedste Indkøber 2020 – og vær med når vinderen kåres

For andet år i træk uddeles prisen som Verdens Bedste Indkøber til en offentlig institution, virksomhed eller organisation, som har arbejdet med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb.

Prisen uddeles på årskonferencen for bæredygtige indkøb d. 5. november.

Klar klimastrategi, reduktion af engangsartikler og effektiv miljømærkningspolitik

De tre finalister til årets pris som Verdens Bedste Indkøber giver god inspiration til, hvordan indkøbere kan arbejde med verdensmålene gennem strategier, udbudskrav og miljømærkepolitik. Læs mere om de tre finalister her.

Gladsaxe Kommune er nomineret til prisen på grund af kommunens klare og ambitiøse klimastrategi, som er baseret på FNs verdensmål. Strategien realiseres gennem særlige udbudskrav med fokus på miljø, klima og social ansvarlighed i dialog med både eksisterende og potentielle leverandører. Gladsaxe Kommune vil fremadrettet fokusere på, hvordan innovation kan være med til at fremme markedet for de mest grønne og bæredygtige løsninger.

Finalist nummer to, Region Midtjylland, Indkøb & Medicoteknik (I&M), har sat interessante initiativer i gang i forhold til udbud vedrørende ikke-kliniske engangsartikler. Regionen har fokus på at reducere forbruget af engangsartikler samt at efterspørge produkter med lavt CO2-aftryk og klar dokumentation af CO-aftrykket. Via systematisk tilgang og samarbejde på tværs af brugergrupper, leverandørled og drift, har regionen fået større indsigt i nye handlinger og acceleration af bæredygtighed i alle enheder.

Københavns Kommune, Team Bæredygtige Indkøb i Økonomiforvaltningen er udvalgt som den tredje finalist på baggrund af den miljømærkepolitik, de vedtog i 2017. Med miljømærkepolitikken indkøber kommunen nu produkter og serviceydelser med Svanemærket og EU-Blomsten på 26 områder. Derudover gennemfører kommunen hvert år en tidlig og fokuseret markedsdialog på to udvalgte produktområder for at fremme markedet for miljømærkede produkter. Kommunen har også haft succes med at inddrage 51 andre kommuner i 2020, der har underskrevet interessetilkendegivelser der bakker op om indsatsen.

Årskonferencen for bæredygtige indkøb afholdes online i år. Du kan tilmelde dig konferencen her. Konferencen afholdes d. 5. november og starter kl. 9.30. Prisen overrækkes kl. 13.40.

Verdens Bedste Indkøber prisen er indstiftet af IKA, Miljøstyrelsen, Forum for Bæredygtige Indkøb, Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb og DIEH.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->