25-11-2020

Lancering af oplysningskampagnen #værdifuldvanilje

Det sidste halve år har duftet af vanilje hos DIEH, og vi er nu endelig klar til at lancere vores oplysningskampagne om verdens næstdyreste krydderi. Til den velduftende vanilje hører en skyggeside, som ofte er forbundet med børnearbejde, gældsspiraler, korruption og væbnede røverier. Med kampagnen arbejder vi for at nå nye målgrupper via artikler, debatindlæg, kortfilm, opskrifter, kampagneposters, go-cards og en digital konkurrence, når vi fortæller om forholdene i vaniljebranchen og om, hvordan man som både ansvarlig virksomhed og ansvarlig forbruger kan bidrage til anstændige arbejdsforhold for udsatte arbejdere.

Det bliver bl.a. muligt at møde en bevæbnet vaniljevagt, der beskytter det værdifulde krydderi mod tyveri, en kvindelig vaniljearbejder, der med sit nye job kan sende sine børn i skole, en selvstændig vaniljebonde, der har fået stjålet vanilje 25 gange og en tysk ph.d., der nu arbejder for at producere vanilje med respekt for både mennesker og miljø.

Følg DIEH og #værdifuldvanilje her på LinkedIn i december og bliv klogere på vaniljen i julens vaniljekranse og sommerens vaniljeis, når vi i samarbejde med Hansens Flødeis inviterer til Uganda og tager dig med til vaniljens univers.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->