27-11-2020

Spot på Simple Feast – nyt medlem i DIEH

I oktober kunne DIEH byde velkommen til Simple Feast som nyt medlem i DIEH. Simple Feast leverer måltidskasser og andet mad i Danmark, Sverige og USA – alt sammen plantebaseret.

”Simple Feast er sat i verden for at gøre det nemt at spise plantebaseret og sætte en ny standard som en del af et bæredygtigt fødevaresystem”, fortæller Sustainability Research Coordinator, Christina Hjelm.

En grøn og plantebaseret fremtid

Da Simple Feast blev grundlagt i 2014 var ideen med en app med opskrifter at få danskerne til at lave mere mad i hjemmet, men snart blev det klart, at vi i dag har mindre tid, og at måltiderne skal være hurtige og nemme at lave. Dertil viste alle klimarapporter, at en plantebaseret kost kan nedsætte vores klimaaftryk fra maden med 60-80%. Derfor omlagde Simple Feast til 100% plantebaserede og færdigtilberedte måltider.

”Vi har en mission om at skabe fremtidens mad. Fremtiden er grøn og plantebaseret, og derfor brænder vi for at vise planters kraft og smag i alle vores retter. Vi ønsker at gøre det nemt og lækket at spise bæredygtigt, da den mest betydningsfulde ting, man kan gøre som individ i kampen mod klimaforandringerne, er at spise flere planter fremfor animalske produkter”.

En kort og bæredygtig forsyningskæde

Bæredygtighed har fra starten været en del af kerneforretningen hos Simple Feast med fokus på 100% økologi og at have en så bæredygtig emballage som muligt. Virksomheden arbejder hele tiden på at blive bedre, og ifølge Christina Hjelm er næste skridt på rejsen mod bæredygtighed at arbejde mere indgående med værdikæden. Det indebærer blandt andet at købe mere direkte fra bonden, så vejen fra jord til bord bliver så kort som mulig.

”Vi har stort fokus på at bidrage til en bedre fødevareproduktion”, fortæller Christina og uddyber, ”derfor er vi også meget optagede af samarbejdet med de gårde, vi køber fra, og at se på regenerative landbrugsformer. Vi er der ikke endnu, men vi arbejder på det!”

I forbindelse med deres B CORP-certificering arbejder Simple Feast med hvordan forsyningskæden kan være en løftestang til mere ansvarlighed – både miljømæssigt og socialt i lokalsamfundet. Med et medlemskab i DIEH ser Simple Feast frem til at styrke arbejdet med bæredygtighed i forsyningskæden yderligere: 

”Vi har valgt at blive medlem af DIEH, fordi det giver en rigtigt god mulighed for at arbejde mere strategisk med forsyningskæder, som kan sikre vi lever op til vores bæredygtige ambitioner. Proportionelt set kommer langt de fleste af vores råvarer fra Danmark og Europa, men vi køber stadig en række produkter som fx bønner, kokosmælk og nødder uden for Europas grænser. Her vil vi gerne sikre, at vi hele tiden sætter barren højt i forhold til. ansvarlighed. Derudover ser vi også frem til at blive en del af DIEH’s stærke netværk, hvor vi kan samarbejde og lære af hinanden”, slutter Christina af.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->