12-05-2021

Spot på OneMed – nyt medlem med fokus på ansvarlighed i medico-sektoren

Vi er glade for at byde velkommen til en ny og spændende virksomhed i Dansk Initiativ for Etisk Handel – OneMed.

OneMed er en førende europæisk distributør af medico-produkter - som for eksempel værnemidler - og sundhedsrelaterede ser­vices. Med indkøb af omkring 50.000 produkter fra 1700 leverandører har OneMed stort fokus på arbejdet med komplekse forsyningskæder og leverandørsamarbejde:

”Vi stræber efter at reducere miljøpåvirkningen og samarbejder med vores leverandører på at forbedre arbejdsforholdene i hele forsyningskæden”, fortæller adm. direktør Morten Nielsen og uddyber, ”Vi arbejder hele tiden på at fjerne mellemled i forsyningskæ­den, hvormed vi får mulighed for at kommunikere direkte med leverandørerne og hjælpe dem med at intensivere deres CSR arbejde”.

I arbejdet med leverandører er OneMed også opmærksomme på, at de sociale risici ikke altid er knyttet til leverandørniveau – ”Derfor uddanner vi ligeledes leverandørerne i at sikre, at OneMeds sociale og miljømæssige værdier også respekteres længere nede i forsyningskæden,” fortæller Morten.

”Jeg er rigtig glad for at kunne byde velkommen til OneMed i Dansk Initiativ for Etisk Handel”, siger Nanna Callisen Bang, direktør, og fortsætter, ”OneMed er en stor og vigtig spiller som leverandør til den danske sundhedssektor. Vi ser en stigende opmærksomhed på ansvarlighed og bæredygtighed i offentlige indkøb, hvor virksomheder som OneMed kan være til at løfte området og også inspirere andre. Jeg er også sikker på, at OneMed kan dele viden med andre medlemmer i Dansk Initiativ for Etisk Handel i deres 360 graders tilgang arbejdet med leverandører”.

For OneMed er det essentielt, at alle leverandører respekterer menneske­rettigheder samt arbejdstagerrettigheder. Blandt andet derfor har de valgt at melde sig ind i Dansk Initiativ for Etisk Handel.

”Vi vil være med til at højne standarden for de menne­sker, der arbejder hos vores leverandører,” fortæller Morten, ”og derfor er det vigtigt for os at følge med i trends og tendenser for bæredygtighed og CSR. Med vores medlemskab af Dansk Initiativ for Etisk Handel, har vi mulighed for at tilegne os denne viden og have fingeren på pulsen”, slutter han.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->