28-09-2021

Bred opbakning til øget dansk indsats mod afskovning

Den 23. september mødtes medlemmerne i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja hos Dansk Initiativ for Etisk Handel på Christianshavn.

Dagen forinden havde regeringen netop offentliggjort den længe ventede handlingsplan mod afskovning, som skubber til den dagsorden alliancen gennem alle årene har kæmpet for. Til mødet i alliancen havde vi fornøjelsen af Espen Tind-Nordberg og Raphael Matias Christensen fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Mads Mayerhofer fra Udenrigsministeriet, der fortalte om visionerne for arbejdet, samt hvilke områder arbejdet dækker over nationalt og international.

”Både medlemmernes og regeringens handlingsplaner vidner om modige skridt på vejen mod mere langsigtede løsninger på problemerne med global afskovning. Det er så vigtigt, at vi kan samarbejde i brede alliancer og inspirere endnu flere til at være med til at løfte denne vigtige dagsorden,” siger Nanna Callisen Bang, direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel.

Derudover præsenterede Anton van den Brink fra den Europæiske foderorganisation FEFAC deres opdaterede guidelines for sourcing af soja, samt den tilhørende database, der er udarbejdet i samarbejde med ITC. Databasen benchmarker ordninger i forhold til organisationens opsatte krav og giver virksomheder og organisationer mulighed for at finde de bedste ordninger til deres behov.

For mere information om alliancen eller mødet, kontakt Janine Dortmundt - jd@dieh.dk.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->