02-02-2022

Tre vigtigste take-aways om forsyningskrisen

Sidste uges morgenbriefing havde fokus på forsyningskrisen – det er vor nyeres tids største globale krise, som rammer hele værdikæden fra produktion til slutbruger. Men hvordan kan virksomhederne klare sig igennem krisen?

Her er de tre vigtigste pointer fra morgenbriefingen med bl.a. Andreas Wieland, som forsker i forsyningskæder og risikohåndtering ved Copenhagen Business School. Derudover var der også besøg af et par af vores medlemmer, som gav deres perspektiver på sagen - Andreas Schjølin, Sustainability Manager i ATEA, samt Rikke Janum, Global Strategic Sourcing Manager, IKEA. 

Tre vigtigste take-aways:

  • REVURDER FORRETNINGSSTRATEGIEN: Forsyningskrisen har afsløret behovet for at gentænke produktionssystemet. Flere virksomheder begynder derfor at revurdere deres forretningsstrategier, så de klarer sig igennem forsyningskrisen.  
  • REUSE: Vi har det hørt det mange gange før, men det er mere genbrug, der skal til, hvis vi skal nedbringe vores CO2-aftryk og det konstante behov for nye råmaterialer. Flere store virksomheder tænker derfor cirkulære services ind i forretningsstrategien, hvor forbrugeren har mulighed for aflevere brugte produkter – eller købe brugte produkter.
  • ENGAGER KUNDER OG BRUGERE: Flere virksomheder oplever, at forbrugerne eller kunderne gerne vil inddrages i virksomheders bæredygtige indsats – få dem med på rejsen mod mindre og bedre forbrug.

Er du nysgerrig på at høre mere om forsyningskrisen?

Forsyningskrisen er kompleks, og vi har muligvis kun set begyndelsen – derfor bringer vi emnet om kriser og deres påvirkning på bæredygtighed op til vores årskonference d. 4 maj, så sæt kryds i kalenderen allerede nu.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->