16-03-2022

Vi søger praktikanter til efterårssemesteret 2022

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed i danske virksomheder? Kunne du tænke dig at bidrage til at fremme etisk handel og ansvarlighed i værdikæder i samarbejde med en bred vifte af danske virksomheder, folkelige organisationer, erhvervsorganisationer, offentlige institutioner og fagbevægelsen?

Vil du blive skarp på den nyeste udvikling, potentialer og udfordringer inden for virksomheders arbejde med CSR, bæredygtighed og verdensmål? Vil du gerne opnå konkrete erfaringer med at fremme viden, indsatser og aktiviteter?

Og vil du gerne være på en arbejdsplads, der værdsætter holdånd, højt til loftet og godt humør - også når vi har travlt? Så vil vi meget gerne have dig som praktikant hos Dansk Initiativ for Etisk Handel, hvor vi søger to profiler til efterårssemesteret 2022:

 • En kommunikationsprofil
 • En profil med fokus på aktiviteter og medlemsengagement.

 

Om praktikken

Vi tilbyder en meningsfyldt, spændende og udfordrende praktik, hvor du får mulighed for at være med til at udvikle Dansk Initiativ For Etisk Handel som den danske platform for ansvarlig handel og bæredygtige værdikæder.

Vi er en dynamisk arbejdsplads med mulighed for personlig og faglig udvikling. Nye idéer bydes velkommen, og du får ansvar og mulighed for at sætte eget præg på jobbet og opgaveløsningen. Opgaverne vil variere i forhold til din baggrund og dine kvalifikationer og kan for eksempel bestå i at:

For kommunikation:

 • Skrive artikler til web og nyhedsbrev
 • Assistere på projekter (læs mere om projekterne her)
 • Drift og udvikling af vores hjemmeside
 • Deltagelse i vores aktiviteter med henblik på at kommunikere om indholdet til både medlemmer og den bredere befolkning
 • Bidrage til SoMe-aktiviteter på LinkedIn

 

For medlemsengagement og aktiviteter:

 • Bidrage til at arrangere og afholde dialogmøder, morgenbriefinger og workshops
 • Løbende medlemsengagering og administration
 • Assistere og koordinere projekter og alliancer (læs mere om projekter og alliancer her)
 • Ad hoc støtte medlemmers bæredygtighedsstrategi gennem research
 • Bidrage til udarbejdelsen af materialer og publikationer, der understøtter medlemmers arbejde med bæredygtighed

 

Du arbejder sammen med alle på sekretariatet og bliver en del af et mindre internationalt orienteret team på 10 personer som brænder for at bidrage til en social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling globalt. Sekretariatet ligger på det gamle Christianshavn, tæt på metro og kanalerne. Praktikperioden er mellem 4 og 6 måneder og vil være ulønnet. 

Om dig

Vi søger en praktikant, der er initiativrig, trives med en omskiftelig hverdag, har en relevant uddannelsesmæssig baggrund og som brænder for at fremme etisk handel og bæredygtig udvikling. Kendskab til CSR og etisk handel er en fordel, men ikke et krav.

Bemærk gerne, at en stor del af opgaverne vil bestå i at kommunikere vores aktiviteter på forskellig vis, ligesom sekretariatets arbejdssprog er dansk. Vi lægger derfor vægt på, at du behersker dansk i skrift og tale.

Om Dansk Initiativ for Etisk Handel

Dansk Initiativ for Etisk Handel er det nationale samlingssted for etisk handel og ansvarlige værdikæder i Danmark. Vi udgør en unik alliance af virksomheder, erhvervsorganisationer, fagbevægelsen, folkelige organisationer og offentlige virksomheder og instanser - et netværk baseret på tillid på tværs af interesser og sektorer.

Vi arbejder med vores medlemmer for at fremme ansvarlig handel, der respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder, hensynet til miljø og klima, samt bidrager til en global bæredygtig udvikling. Sekretariatet er et team på 10 – se os her.

Ansøgning, frist og kontakt

Vi betragter mangfoldighed som et aktiv og menneskers forskellighed som en væsentlig ressource i vores udvikling. Derfor opfordres alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, race, seksuel orientering, religion og etnisk baggrund til at søge stillingen.

Hvis du synes, Dansk Initiativ for Etisk Handel lyder som et sted for dig, så send dit CV og motiveret ansøgning til os på job@dieh.dk eller kontakt Sarah Dieckmann for mere information på sd@dieh.dk

Bemærk at der er ansøgningsfrist den 31. maj 2022. Vi vurderer løbende ansøgninger og inviterer til samtale.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->