06-11-2009

Stakeholdermøde i New Delhi

Den hollandske arbejdsgruppe for bæredygtig natursten (WGDN), inviterede den 21. og 22. oktober 2009 til et seminar om muligheden for et internationalt samarbejde om et virksomhedsmærker for bæredygtig natursten. Arbejdsgruppen blev nedsat for at forbedre sociale - og miljømæssige forhold ved brydning og bearbejdning af natursten. Man har således igangsat en proces for at inddrage interessenter i arbejdet med at skabe et mærke for handel med bæredygtig natursten, der kan hjælpe europæiske virksomheder med at vise, at man handler med natursten, der overholder visse høje etisk standarder.

Formålet med seminaret var at have en dialog med indiske interessenter, og vurdere og debattere de potentielle retningslinjer, der skal ligge til grund for et potentielt virksomhedsmærke. Emner som arbejdssikkerhed og -sundhed, diskrimination, børnearbejde m.m. blev belyst.

DIEH var repræsenteret ved Lithos Natursten, som deltog i New Delhi ved ejer Hasse Vilstrup, der mener at seminaret var lærerigt og gav ny indsigt i udfordringerne ved import af natursten fra Indien. Derudover var det en god mulighed for at skabe nye kontakter, der også kan være til hjælp for Lithos Natursten i deres generelle arbejde og forbedringer i samarbejde med indiske leverandører og eksperter.

Arbejdet mod at få etableret fælles europæiske retningslinjer for naturstensbranchen er kommet et skridt videre, og DIEH bidrager fortsat til processen i samarbejde med andre europæiske nøgleinteressenter.

Læs mere om arbejdet
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->