10-05-2022

Fem take-aways fra årskonferencen 2022

Vi står midt i en tid med mange forskellige kriser: energi- og forsyningskrise, Covid-19, fattigdomskrise, klima-, natur- og biodiversitetskrise. Det er kriser, der skaber en mere fragmenteret og usikker verden, og som er i gang med at ændre spillereglerne for global handel.

Derfor satte vi på årskonferencen i år fokus på, hvordan kriserne påvirker arbejdet med etisk handel og bæredygtighed i virksomhederne og organisationerne.

Dagen bød blandt andet på inspirende oplæg fra Karin Poulsen, chef for kontoret for grønt diplomati og klima hos Udenrigsministeriet, Christian Bason, direktør i DDC – Danish Design Center og Thomas Hofman-Bang, direktør i Industriens Fond.

Derudover var der spændende paneldebatter om nye, innovative løsninger med Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær, Folkekirkens Nødhjæp, Signe Didde Frese, direktør for CSR og kvalitet, Coop i Danmark, Jarl Krausing, international chef, CONCITO, Jesper Nielsen, leder af 3F International, 3F, Marie Gad, chef for Global Udvikling og Bæredygtighed, Dansk Industri, Sebastian Nielsen, direktør, Slow Forest Coffee, Janine Dortmundt, rådgiver, Dansk Alliance for Ansvarlig Soja og Mia Møgelgaard, Global Impact Manager, Skagerak.

Gik du glip af årskonferencen?

Vi har her samlet et par vigtige take-aways fra dagens oplæg og paneldebatter. 

  • Vi skal væk fra separate CSR-strategier –  etik, ansvarlighed og bæredygtighed skal i stedet være en del af forretningsstrategien.
  • Succes handler ikke længere kun om at være de bedste i verden, men i høj grad også om at være de bedste for verden. Det er både godt for bundlinjen og planeten.
  • Verdensmålene er et fælles ansvar, og det kræver derfor en fælles indsats. Ingen er i hus, før alle er i hus.
  • Vi skal turde drømme om vores fælles fremtid – hvilken verden vil vi være med til at skabe ?  Enhver organisation burde stille sig selv dette spørgsmål.
  • Fremtidens løsninger på de mange udfordringer skabes med stærke alliancer på tværs af sektorer, brancher og interesser.

Vil du gerne vide mere om, hvordan din virksomhed eller organisation kan gøre værdikæderne mere ansvarlige og bæredygtige? Så kom med til Introduktion til Etisk Handel på Christianshavn den 18. maj kl. 9-10. Tilmeld dig her.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->