12-04-2012

Menneskerettigheder ind i regnskabet

De største danske virksomheder og statslige selskaber skal for fremtiden redegøre for, hvordan de i deres arbejde respekterer menneskerettighederne og arbejder for at reducere påvirkningen af klimaet.

Det siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), som vil stramme kravet til landets 1100 største virksomheder som et led i regeringens nye CSR-strategi, der præsenteres mandag: "Vi vil gerne have, at danske virksomheder har et brand som virksomheder, der opfører sig ordentligt - også i tredje verdens lande. Det vil vi af to grunde: Fordi vi som samfund gerne vil have, at vi har en god opførsel. Men også fordi vi mener, det er en markedsfordel for virksomhederne at være med i ordningen. Det giver dem et godt brand," siger Ole Sohn.

Centrale krav
Selv om de skærpede krav angiveligt kommer til at betyde mere papirarbejde og dokumentation for den enkelte virksomhed, mener ministeren, at kravene er centrale for alle større virksomheder.

"Nu er det sådan, at de fleste danske virksomheder enten direkte eller indirekte er i kontakt med omverdenen. Det handler jo også om, at man gennem sin indkøbspolitik sikrer sig, at underleverandørerne overholder reglerne," siger Ole Sohn.

Samtidig har ministeren svært ved at forestille sig, at det bliver nødvendigt at svinge pisken over virksomhederne for at få dem til at makke ret.

"Der er det glædelige, at siden vi indførte CSR-regnskabet i årsregnskabsloven, der har 87 procent af de 1100 danske virksomheder, som er omfattet af reglerne, efterlevet dem. Det er imponerende flot," siger Ole Sohn.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->