03-05-2012

Er mere altid bedre?

-          Bæredygtigt forbrug også inden for mode

Med Kronprinsesse Mary som åbningstaler og balletmester Nikolaj Hübbe og skuespiller Connie Nielsen som konferenciers blev Copenhagen Fashion Summit 2012 skudt i gang i Operaen den 3. maj. Topmødet blev afholdt af Nordic Fashion Association og Danish Fashion Institute (medlem af DIEH), og hovedemnet på konferencen var bæredygtighed og samfundsansvar indenfor modeindustrien

Anbefalingerne: ”The Nice Consumer, Framework For Achieving Sustainable Fashion Consumption Through Collaboration,” blev på dagen blev overrakt til regeringen og EU-formandskabet repræsenteret af henholdsvis erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og klimakommissær Connie Hedegaard.

Anbefalingerne skal sætte fokus på forbrugerens rolle i den bæredygtige fremtid og flere af DIEHs medlemmer har bidraget betydeligt til udformningen. Netop regeringens rolle i dette anses for at være uhyre vigtig. Som administrerende direktør hos BSR Europe Peder Michael Pruzan-Jørgensen påpegede handler det ikke om at placere ansvaret på forbrugerne, men om at få dem til at træffe de rigtige bæredygtige valg, og dette bør politikkerne have mere fokus på.    

”Alle berørte i industrien skal arbejde sammen og tage ansvar, samtidig med at regeringen muliggør disse forandringer,” forklarede han.

Ifølge Connie Hedegaard er det dog ikke alene regeringens opgave. Der skal derimod arbejdes sammen om at sikre en mere bæredygtig fremtid for mode. Hun var enig i, at det politiske niveau spiller en afgørende rolle blandet andet bør man give virksomheder incitamenter til at agere samfundsansvarlige. Men der er bestemt også plads til forbedringer i industrien.

Stigende efterspørgsel på bæredygtighed
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn fremhævede, at topmødet illustrerede en ny æra for mode- og tekstilindustrien og det er vigtigt at der lægges kræfter i denne nye dagsorden. Bæredygtighed vil på sigt kunne skabe flere jobs, idet han mente, at efterspørgslen på bæredygtige produkter vil stige.

Connie Hedegaard bad dog alle tage til eftertanke om efterspørgsel til enhver pris kun er af det gode og spurgte ud i salen: ”Er mere altid bedre? Hvor meget mere har vi brug for – ville det ikke være bedre med færre ting af højere kvalitet. Hvorfor er nok aldrig nok?”

Hun sluttede af med en sidste opfordring til branchen, om at tage ansvar for at vise forbrugeren, at bæredygtighed er fremtidens mode.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->