Nyhedsarkiv_2010

06-12-2010

Ny rapport om ansvarlig leverandørstyring

GLOBAL CSR har i samarbejde med Copenhagen Business School gennemført et studie om Ansvarlig Leverandørstyring for Danida. Rapporten - "Changing Course - A Study into Responsible Supply Chain Management" - er blevet offentliggjort på UM's hjemmeside.

Læs mere her
06-12-2010

Nye anbefalinger fra Rådet for samfundsansvar

Den 23. november offentliggjorde Rådet for Samfundsansvar nye anbefalinger til regeringen om danske virksomheders arbejde med samfundsansvar. Rådet anbefaler særligt en indsats inden for fire områder.  

Læs mere her
05-12-2010

Vejledende principper for menneskerettigheder og erhverv offentliggjort

FNs Særlige Repræsentant for menneskerettigheder og erhverv, John Ruggie, offentliggjorde den 22. november det første udkast til en række vejledende principper for implementeringen af FNs "Protect, Respect and Remedy Framwork fra 2008", der danner udgangspunkt arbejdet med menneskerettigheder og erhverv. 

Læs mere her
31-10-2010

Ananas med dårlig smag i munden

Europæiske forbrugere har i de senere år nydt godt af faldende priser på ananas. Den lave pris hænger imidlertid direkte sammen med dårlige arbejds- og miljøforhold hos leverandørerne, fortæller Forbrugerrådet 

Læs mere her
31-10-2010

Potentiale for dansk tøjbranche i Afrika syd for Sahara

Dansk Mode og Tekstil har startet et projekt for at fremme danske tøjvirksomheders produktionsmuligheder i Afrika syd for Sahara. Projektet startede med, at en dansk delegation i oktober 2010 besøgte fabrikker og vurderede muligheder for at producere tøj i Kenya, Uganda og Tanzania. Ifølge Dansk Mode og Tekstil, er disse lande snart klar til at producere dansk tøj. 10 af Danmarks største tøjproducenter har vist interesse for at deltage i projektet, som på sigt kan bidrage til, at flere danske tekstilvirksomheder flytter produktion fra Kina til Afrika. 

Læs mere her
21-10-2010

Ny rapport om tekstilarbejderes købekraft

En ny rapport fra norske "Fremtiden i väre hender" viser, at købekraften for en timeløn svarende til mindstelønnen for tekstilarbejdere i Cambodia, Bangladesh, Indien og Sri Lanka ikke rækker til et stykke sæbe.

Læs mere her
21-10-2010

ISO 26000 vedtaget

Den første internationale standard for virksomheders arbejde med samfundsansvar, ISO 26000, blev vedtaget i september efter en fem år lang arbejdsproces. Eksperter og observatører fra 99 lande har deltaget i multi-stakeholder arbejdsgruppen bag den nye standard. 

Læs mere her
19-10-2010

Ny vejledning om ansvarlige investeringer

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udgav i september en ny vejledning om ansvarlige investeringer så alle, der arbejder med investeringer professionelt kan få inspiration til, hvordan man kan gribe samfundsansvar i investeringerne an i praksis.

Læs mere her
27-08-2010

Fair Play Kampagne

Forbrugerrådet opfordrer med kampagnen Fair Play forbrugeren til at tage stilling og supermarkederne til at tage et ansvar.

Læs mere her
24-08-2010

Blod i mobilen

"Blod i mobilen"er nyeste dokumentar i rækken om kritisable produktionsforhold i virksomheders leverandørkæder denne gang om "konfliktmineraler" i mobiltelefoner.

Læs mere her
11-08-2010

Nyt gratis online værktøj

Dansk Mode & Textil lancerer i samarbejde med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen et gratis online-værktøj, GoCSR.

Læs mere her
03-08-2010

Mangel på etik i offentlige indkøb

Avisen Kommunen har sat nyt fokus på manglende etik i offentlige indkøb. Dansk Initiativ for Etisk Handel inviterer til dialog og samarbejde

Læs mere her
23-06-2010

Nye retningslinjer for ansvarlig leverandørstyring

Rådet for samfundsansvar har udarbejdet syv retningslinjer for, hvordan virksomheder kan skabe bedre sociale og miljømæssige forhold i deres leverandørkæde.

Læs mere her
22-06-2010

Skandinavisk stenmøde

Den 8. juni 2010 afholdtes et skandinavisk møde om etisk handel og natursten hos Dansk Byggeri arrangeret af DIEH i samarbejde med Initiativ for Etisk Handel i Norge.

Læs mere her
25-05-2010

Global standard for samfundsansvar

Velafsluttede forhandlinger om ISO 26000 en global standard for virksomheders og organisationers samfundsansvar.

Læs mere her
26-04-2010

Fokus på børnearbejde

Den 26. april 2010 gik startskuddet for en række DIEH aktiviteter med fokus på børnearbejde. Formålet er at skabe en åben dialog og nå frem til konkrete handlinger i arbejdet med at give virksomhederne brugbare værktøjer til at bekæmpe skadeligt børnearbejde og bidrage til at forbedre fattige børns vilkår i udviklingslandene.

Læs mere her
19-04-2010

Børnearbejde bag kakaoimport

DR2 dokumentaren 16. marts om børnearbejde på kakaoplantager i Elfenbenskysten sætter atter fokus på kompleksiteten ved håndtering af samfundsansvar i globale leverandørkæder.

Download DIEHs pressemeddelelse
15-04-2010

Ny strategi

DIEH har siden januar haft fokus på udarbejdelsen af en nye strategi, og denne blev præsenteret til den årlige generalforsamling i marts 2010. Efter indarbejdelse af kommentarer fra medlemmerne ligger den nye strategi færdig, som har endnu større fokus på DIEHs bidrag til forbedringer i leverandørlandene.

Læs mere her
16-03-2010

Chokoladens mørke side

Ekstra Bladet har med dokumentaren "Chokoladens mørke side" af journalist Miki Mistrati, sat fokus på børnearbejde i globale leverandørkæder.

Læs mere her
05-02-2010

Miljøansvarlig leverandørstyring

DIEH skal udføre et projekt om miljøansvarlig leverandørstyring i samarbejde med Håndværksrådet og COWI. Projektet gennemføres for Miljøstyrelsen.

Læs mere her
01-02-2010

Rundbordsmøde om leveløn

Dansk Initiativ for Etisk Handel deltog den 19. januar i Stockholm til et møde om implementering af leveløn i leverandørkæder.

Læs mere her
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->