Nyhedsarkiv_2011

01-11-2011

DIEH byder velkommen til endnu et nyt medlem

Ejer og CEO, Søren Langhoff

Langhoff Promotion leverer branding- og promotionløsninger til nationale og internationale virksomheder, og vi har stillet ejer og CEO Søren Langhoff en række spørgsmål vedrørende deres nye medlemskab.

Læs mere om baggrunden for deres medlemskab af Dansk Initiativ for Etisk Handel, og hvilke udfordringer de har her.

Læs mere her
13-10-2011

Anbefaling til regeringen: Ny ombudsmand skal tage stilling til menneskerettighedskrænkelser

Baggrunden for anbefalingerne fra Rådet for Samfundsansvar er dels skærpede anbefalinger fra FN og OECS, dels kritikken af det danske OECS-kontaktpunkt.

Læs mere her
03-10-2011

Ny EU strategi for virksomheders samfundsansvar

Det skal være lettere at arbejde med ansvarlighed. Derfor opfordrer EU-kommissionen alle europæiske erhvervsledere til at udtrykke en forpligtende erklæring om at udbrede ansvarlig forretningsdrift og at forholde sig aktivt til deres nye strategi for CSR.

Læs mere her
18-08-2011

Offentlige indkøb i fokus.. igen

Artiklen i Erhvervsbladet den 18. august 2011 understreger atter behovet for at relevante offentlige myndigheder udgiver en fælles vejledning. 

Læs mere her
16-06-2011

Nye guidelines for virksomheders håndtering af menneskerettigheder fra UN

Seks års arbejde har nu resulteret i: The guiding Principles on Business and Human Rights.

Principperne skal guide virksomheder igennem implementeringen af "Protect, Respect, and Remedy" rammerne introduceret i 2008.

Selv om principperne alene er "principper" og ikke lovgivning, vil de med stor sandsynlighed påvirke national lovgivning og politik  fremover rundt omkring i verden. 

Læs mere her
26-05-2011

DIEH deltager i høring i Udenrigsudvalget

DIEH deltog onsdag den 27. april i en høring i Udenrigsudvalget om virksomheders samfundsansvar. Formålet med høringen var at sætte fokus på virksomheders samfundsansvar, og hvordan det kan bruges til at markedsføre danske virksomheder og til at styrke udviklingen i udviklingslande og resten af verden. Foruden DIEH deltog blandt andet udviklingsminister Søren Pind, Institut for Menneskerettigheder, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen m.fl

Læs mere her
25-05-2011

Opdatering af OECD´s guidelines for multinationale virksomheder

42 OECD+ lande har netop underlagt sig nye strengere standarder for virksomheders adfærd i de opdaterede Guidelines for Multinational Enterprises.

Læs mere her
24-05-2011

DIEH får ny formand

Mette Boye er ny formand for bestyrelsen i DIEH. Mette Boye kommer fra Forbrugerrådet, hvor hun er afdelingschef med ansvar for det forbrugerpolitiske område. Mette Boye har i mange år beskæftiget sig med forskellige aspekter af etisk handel, og sidder blandt andet som Forbrugerrådets repræsentant i Rådet for Samfundsansvar. Mette Boye er 36 år og har været medlem af DIEHs bestyrelse siden initiativets stiftelse i 2008.

"Jeg glæder mig til som bestyrelsesformand at være med til at sætte kursen for DIEH. DIEH er Danmarks eneste multi-stakeholder initiativ for etisk handel og ansvarlig leverandørstyring. Som nationalt samlingssted for etisk handel giver DIEH virksomheder en mulighed for at udveksle erfaringer med andre virksomheder med samme udfordringer og indgå i dialog med folkelige organisationer og fagforeninger om mulige løsninger. Jeg har som ambition at styrke det unikke samarbejde på tværs af virksomheder, faglige organisationer, folkelige organisationer og erhvervsorganisationer i respekt for hinandens forskelligheder og med reel forandring for øje. DIEH har nu eksisteret i 3 år, vi er knap 50 medlemmer og rigtig godt på vej" siger Mette Boye.

Mette Boye afløser Judith Kyst, tidligere Generalsekretær i Fairtrade Mærket Danmark, nu direktør for Danmarks nye fødevareinitiativ MADX.

Download pressemeddelelse
12-05-2011

Potentiale for dansk tøjbranche i Afrika syd for Sahara

Dansk Mode og Tekstil har startet et projekt for at fremme danske tøjvirksomheders produktionsmuligheder i Afrika syd for Sahara. Projektet startede med, at en dansk delegation i oktober 2010 besøgte fabrikker og vurderede muligheder for at producere tøj i Kenya, Uganda og Tanzania. Ifølge Dansk Mode og Tekstil, er disse lande snart klar til at producere dansk tøj. 10 af Danmarks største tøjproducenter har vist interesse for at deltage i projektet, som på sigt kan bidrage til, at flere danske tekstilvirksomheder flytter produktion fra Kina til Afrika.

Læs mere her
11-05-2011

Kom godt i gang: Ny guide til kommuner

Med et stigende fokus på og forventning om at kommuner og andre offentlige instanser tager etiske hensyn i deres indkøb, står kommuner overfor en stor udfordring, der kan virke uoverskuelig at adressere.

DIEH har således udarbejdet en guide til kommuner, og ønsker at bidrage til en fælles forståelse af de praktiske tiltag, det kræver for at omsætte ord til handling. Med et stigende fokus på og forventning om at kommuner og andre offentlige instanser tager etiske hensyn i deres indkøb, står kommuner overfor en stor udfordring, der kan virke uoverskuelig at adressere.

DIEH har således udarbejdet en guide til kommuner, og ønsker at bidrage til en fælles forståelse af de praktiske tiltag, det kræver for at omsætte ord til handling. 

Læs mere her
11-05-2011

Lancering af håndbog og guide om miljøansvarlig leverandørstyring

Den 6. april afholdte DIEH i samarbejde med Miljøstyrelsen lanceringsmøde af ny guide og håndbog om miljøansvarlig leverandørstyring. Der var et flot fremmøde med repræsentanter fra mange forskellige brancher. Lanceringen bød på indlæg af Line Bech fra Miljøstyrelsen, sekretariatsleder i DIEH Hanne Gürtler, og Jan Holmegaard Hansen fra COWI. Inden networking og drinks var der en paneldiskussion v. Bestseller, IC Companys, Novozymes, Dansk Mode og Textil og Håndværksrådet. 

Læs mere her
11-05-2011

Ny rapport om ansvarlig leverandørstyring offentliggjort

GLOBAL CSR har i samarbejde med Copenhagen Business School gennemført et studie om Ansvarlig Leverandørstyring for Danida. Rapporten - "Changing Course - A Study into Responsible Supply Chain Management" - er blevet offentliggjort på UM's hjemmeside.

Download rapport fra UMs hjemmeside
11-05-2011

CSR kompasset opdateret

CSR Kompasset er et gratis online værktøj, der kan hjælpe virksomheder i gang med ansvarlig leverandørstyring. Værktøjet er målrettet små og mellemstore virksomheder inden for produktion, handel og service. Værktøjet blev oprindeligt udviklet i 2005, og i efteråret 2010 har det gennemgået en omfattende revision. 

Link til CSR kompassets hjemmeside
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->