Nyhedsarkiv_2016

21-12-2016

Referat: Human Rights Due Diligence

Referat fra dialogmødet d.13.december '16 om investorers ansvar for statslige investeringer. Mødet tog udgangspunkt i Danwatch rapporten, "A People in the way of progress", som belyste ulovlig jordbessidelse i, hvad der betegnes som den største private investering nogensinde foretaget i Kenya.

Læs mere her
19-12-2016

DIEH øger fokus på politisk samarbejde

I udkastet til Danmarks nye udviklingspolitiske strategi lægges der vægt på virksomhedernes samfundsansvar i tråd med FNs nye bæredygtighedsmål. I DIEH har vi bred erfaring med virksomheders rolle i dansk udviklingspolitik, samt hvordan danske virksomheder arbejder med udviklingsmålene. 

Derfor byder DIEH velkommen til vores nye erhvervs- og vækstminister, Brian Mikkelsen og vores nye udviklingsminister, Ulla Tørnæs, og anmoder om et møde, hvor vi kan snakke om muligheder for fremtidigt samarbejde om vores fælles mål. 

Læs DIEHs breve til Brian Mikkelsen og Ulla Tørnæs her. 

Læs mere her
18-12-2016

Migranternes Dag 2016

Søndag d. 18. december har FN tilegnet migranter. Migration er et billede på menneskers evne til at rykke sine rødder op, flytte sig, når det af forskellige årsager “brænder”, etablere sig på ny og søge en bedre tilværelse for sig selv, sine børn og børnebørn. Migranter bliver i mange lande en del af produktionen af vores produkter og er ofte sårbare på grund af mangel på beskyttelse af deres menneske- og arbejdstagerrettigheder. Migranternes Dag er en påmindelse om den tætte kobling, der er mellem udvikling og migration, og en påmindelse om migranters behov for rettigheder og beskyttelse.

Læs mere her
14-12-2016

DIEH byder de nyeste skud på stammen velkommen; BricPro, LEG og LEO Pharma

I løbet af den seneste måneds tid er DIEHs medlemskreds endnu engang vokset sig større. Denne gang byder vi velkommen til både en brancheorganisation samt to virksomheder. DIEH er glade for at fortælle, at brancheorganisationen, Legetøjsbranchen - LEG, selskabet BRICpro samt lægemiddelvirksomhed, LEO Pharma nu er medlemmer hos DIEH.

Læs mere her
09-12-2016

Danida Market Development Partnerships

DIEH, IEH, ETI, AAUBestseller and 3F is pround to be one of the five partner consortia that has been invited to proceed with the development of a three-year Danida funded project in Myanmar.

Læs mere her
21-11-2016

International Børnedag

DIEH lancerer ny folder om børnearbejde i forbindelse med International Børnedag

I går d. 20. november markerede verdenssamfundet International Børnedag – en anledning til at rette fokus mod verdens børn samt behovet for at fremme trivsel blandt de dårligst stillede af dem. I dagens anledning lancerer DIEH en ny folder om børnearbejde.

Læs mere her
17-11-2016

Ethical Trade in Turkey

Wednesday the 16th of November DIEH had the pleasure to host a dialogue meeting about ethical trade in Turkey. The meeting was held prior to DIEH, ETI UK and IEH Norways joint multi-stakeholder trip to Turkey, November 29 - 30, 2016.

Læs mere her
08-11-2016

Minister henviser til DIEHs kaffeanbefalinger

I år kunne researchcentret Danwatch afsløre slavelignende tilstande på kaffeplantager i Brasilien og Guatemala i rapporterne Bitter Kaffe og Bitter Kaffe II. I lyset af afsløringerne stillede Enhedslistens udviklingsordfører, Christian Juhl, i september Erhvervs- og Vækstministeriet spørgsmålet: "Hvad vil ministrene gøre for at sikre, at kaffe til det danske marked ikke fremstilles under så elendige forhold, som beskrevet i Danwatchs nye undersøgelse..."?

Som svar på spørgsmålet henviser erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, til DIEHs sammendrag af forslag til forbedringer præsenteret af centrale aktører i kaffebranchen ved rundbordssamtaler hos DIEH, 2016.

Læs DIEHs anbefalinger her.
Læs hele Troels Lund Poulsens svar her.

24-10-2016

"Viden skaber håb, som fører til handling"

I dag markeres FN-dagen samt Verdens Dag for Information om UdviklingsspørgsmålDe to mærkedage har til formål at skabe større bevidsthed om de udviklingsproblematikker, vi – og FN – står overfor, og derigennem øge det internationale udviklingssamarbejde.

Læs mere her
18-10-2016

Kommer der endelig mere CSR i offentlige indkøb?

Den offentlige sektors store indkøbsmuskel har i forhold til CSR-emner alt for længe ligget slap hen. Nye regler og prioriteringer peger på øget aktivitet fremover.

Læs mere her
17-10-2016

Verdenssamfundet slår et slag for udryddelse af fattigdom

Fattigdom er ikke blot et spørgsmål om kroner og øre, fattigdom manifesterer sig gennem manglende adgang til uddannelse, sundhed og bolig, og som fattig, er man i langt højere grad udsat for brud på menneskerettighederne.

I dag er det International Dag for Udryddelse af Fattigdom. En dag som bruges til at fremhæve ulighed i verden og til at markere de gode indsatser, som virksomheder og civilsamfundsorganisationer har søsat i bekæmpelsen af fattigdom. 

Læs mere her
14-10-2016

Spot på fremgang i tekstilsektoren i Bangladesh

DIEH, Dansk Erhverv og 3F etablerede for tre år siden et partnerskabsprojekt om social dialog på tekstilfabrikker i Bangladesh. Erfaringerne fra projektet fik virksomheder og organisationer indblik i d. 10 oktober på konferencen "Is it Getting Better?".

Læs mere her
11-10-2016

I dag hyldes piger verden over

Uddannelse, sundhed, sikkerhed, rettigheder og ligestilling er nogle af de temaer, som vi stiller skarpt på i dag - den 11. oktober – hvor vi markerer FNs Internationale Pigedag.

Læs mere her
30-09-2016

Risikostyring med DIEH

SHAREX

Som medlem i DIEH tilbyder vi dig adgang til systemet SHAREX. SHAREX er et online værktøj til facilitering af best-practice for overholdelse af menneskerettigheder i globale leverandørkæder.

Bliv klogere på SHAREX - se denne korte film.

Tilmeld dig SHAREX her

Læs mere her
27-09-2016

September byder på nye DIEH-medlemmer både fra det offentlige og det private

I september måned er DIEHs medlemskreds endnu engang blevet større. Denne gang byder vi velkommen til nye medlemmer både fra det offentlige og det private.

DIEH er glade for at fortælle, at København og Odense Kommune samt fødevarevirksomheden
Froosh og handelsvirksomheden MATTERBY nu er medlemmer hos DIEH. 

Læs mere her
16-09-2016

Spot på arbejdstagerrettigheder i globale leverandørkæder

Som noget helt nyt inviterer DIEH medlemmer og andre CSR interesserede indenfor til månedlige morgenbriefinger inden for etisk handel og bæredygtighed. LOs internationale konsulent, Jens Erik Ohrt kickstartede DIEHs første morgenbriefing med nye perspektiver på arbejdstagerrettigheder i globale leverandørkæder samt vigtigheden af ILO kernekonventioner i forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager. 

Læs mere her
15-09-2016

Todages træningsforløb om praktisk implementering af UNGP

I September afholdte DIEH et todages træningsforløb om praktisk implementering af FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv (UNGP). Målet var at blive klogere på, hvad der ligger i grundprincippet om, at virksomheder skal overholde menneskerettighederne i både deres virksomhed og deres forsyningskæder, og hvordan dette opnås i praksis.

Læs mere her
13-09-2016

Kaffen er stadig Bitter

En ny rapport fra Danwatch undersøger Guatemalas kaffeindustri og afslører alvorlige problemer med ulovligt børnearbejde og tvangsarbejde. DIEH er klar med anbefalinger til handling.

 

Læs mere her
09-09-2016

Verdens Bedste Nyheder hylder FNs Verdensmål

I morges kunne du snuppe en avis og en juice med i cykelkurven, da Verdens Bedste Nyheder uddelte en morgengave ved deres årlige Morgenevent.

Verdens Bedste Nyheder tror på, at nuanceret viden skaber håb, som fører til handling. I år vendes fokus mod FNs 17 verdensmål, som verden i fællesskab vedtog for knapt et år siden. Verdensmålene er en plan for, hvordan vi løser nogle af de største udfordringer, verden står overfor, inden 2030.

Læs mere her
06-09-2016

Veje til mere bæredygtig kaffeproduktion

Kaffeveje

DIEH præsenterer sammendrag af forslag til forbedringer præsenteret af centrale aktører i kaffebranchen.

Læs mere her
25-08-2016

Fuldt hus til møde om forretningsdrevet CSR & partnerskaber

Onsdag d. 24. august var virksomheder, brancheorganisationer og NGO’er samlet til fyraftens-inspiration hos DIEH. Mødet der var arrangeret i samarbejde med Goodwings, kastede lys på, hvordan strategiske partnerskaber mellem interesseorganisationer og erhvervsliv åbner op for nye forretningsmuligheder.

Læs mere her
24-08-2016

Internationalt studie af indkøbsstrategiers effekt på arbejderes vilkår

Mere end 1.000 leverandører, producenter, agenter og fabrikker, verden over har allerede deltaget i undersøgelsen, der skal hjælpe deres kunder med at forbedre deres indkøbspraksis.

Læs mere her
19-08-2016

FN mærkedag markerer større medmenneskelighed

I dag den 19. august markerer verdenssamfundet World Humanitarian Day. En årlig påmindelse om behovet for at skabe forbedringer for mennesker i nød.

Læs mere her
16-08-2016

DIEH stiller skarpt på Ulandssekretariatet - nyt medlem i DIEH

I juni måned bød DIEH, Ulandssekretariatet velkommen i DIEHs medlemskreds. I denne måned har vi stillet Mads Madsen, sekretariatsleder i Ulandssekretariatet, fire skarpe om organisationen, etisk handel og medlemskabet i DIEH.

Læs mere her
16-08-2016

WWF nyt medlem hos DIEH

DIEH er glade for at kunne byde Verdensnaturfonden (WWF) velkommen som medlem. WWF bliver er seneste skud på stammen i vores stærke medlemsgruppe med NGO'er. 

Vi hos DIEH ser frem til at arbejde med WWF om bevarelsen af natur og miljø og bæredygtig udvikling.

Læs mere her
16-08-2016

DIEH byder Aalborg Universitet Velkommen

I denne måned glæder vi os over at kunne byde Aalborg Universitet, Center for Industriel Produktion (CIP), velkommen i DIEH. Vi ser frem til et spændende samarbejde med en innovativ uddannelsesinstitution, som har stor viden om blandt andet udvikling og styring af bæredygtige produktionsprocesser.

Vi har stillet Peter Hasle, professor ved CIP, tre skarpe om CIPs tilgang til etisk handel og, hvad CIP ønsker at opnå i kraft af medlemskabet i DIEH.

Læs mere her
04-08-2016

Husk at tilmelde dig UNGP træning i september

Vil du være i stand til at sikre, at din virksomhed/organisation følger FNs retningslinier for menneskerettigheder og erhvervsliv?

På baggrund af interesse fra DIEHs medlemmer og gode evalueringer har vi valgt at genudbyde dette træningskurs i UNGP, i samarbejde med Social Accountability International. 14 og 15. september hos DIEH på Christianshavn, København.

Træningen er åben for alle, men som medlem af DIEH opnår du 20 % rabat. Læs mere om kurset og tilmeld dig her.

 

30-06-2016

Bliv klogere på etisk handel gennem Local Resources Network

Er du interesseret I at din virksomhed eller organisation får adgang til et netværk af lokale og internationale ressourcer med erfaring og viden inden for etisk handel? Så er Local Ressources Network (LRN) måske platformen for dig - stedet, hvor du kan få sparring og indsigt i aktuelle problemstillinger og bæredygtige løsninger.

Læs mere her
27-06-2016

DIEH byder Danish Forestry Extension velkommen

I denne måned er DIEHs medlemskreds blevet større. Vi glæder os over at kunne byde Danish Foresty Extension (DFE)  velkommen i DIEH og ser frem til at udbytterigt samarbejde, der favner miljømæssige perspektiver og bæredygtigt skovbrug i global handel.

Vi har stillet Vibe Jensen, Business Developer and Program Officer hos Danish Forestry Extension tre skarpe om DFEs medlemskab i DIEH.

Læs mere her
10-06-2016

Rundbordssamtale om etisk handel i kaffesektoren

 Den 9. juni samlede DIEH nøgleinteressenter til rundbordssamtale om produktionsforholdene i kaffeindustrien. Kaffeleverandører, detailhandel, NGO’er, fagbevægelsen, Fairtrade mærket, offentlige indkøbere mødtes for at finde fælles løsninger.


Læs mere her
02-06-2016

Risikostyring med SHAREX

Initiativ for Etisk Handel i Norge tilbyder DIEH medlemmer et kursus i anvendelsen af SHAREX, et online værktøj til IEH og DIEH medlemmer. Kurset er for medlemmer, der har brug for at arbejde effektivt med risikoanalyse og forbedringer på leverandør-niveau..

Læs mere her
30-05-2016

CSR nyt: Danmarkspremiere på rapport om etisk handel

Dansk Initiativ for Etisk Handel har netop udgivet Danmarks første State of Ethical Trading rapport, som tager temperaturen på etisk handel i danske virksomheder anno 2016.

Læs mere her
25-05-2016

DIEH byder Zibra A/S Velkommen

I denne måned voksede DIEH sig stærkere med endnu et medlem. Vi glæder os over at byde IT virksomheden Zibra A/S velkommen i vores alliance og vi ser frem til udbytterigt samarbejde, der skal udmønte sig i mere etisk handel og bæredygtig udvikling i IT sektoren. Vi har stillet Teresa Labriola, Community Social Responsibility, Group Manager tre skarpe om Zibras medlemskab I DIEH.

Læs mere her
25-05-2016

DIEH og Green Network indgår samarbejde

Som noget helt nyt indgår DIEH og Green Network samarbejde, der har til formål at styrke danske virksomheder og medlemmer hos henholdsvis DIEH og Green Network i deres CSR arbejde. Samarbejdet lanceres d. 22 juni i Vejle ved et fælles CSR arrangement, som kaster lys på CSR rapporteringskrav, konfliktmineraler og FN’s bæredygtighedsmål.

Læs mere her
20-05-2016

Dansk Industri sætter spot på kvinder på Women Deliver konferencen

Fra den 16 – 19 maj var Danmark var centrum for kvinder og pigers rettigheder, sundhed og trivsel. Konferencen, Women Deliver, samlede mænd og kvinder, virksomheder og organisationer fra nær og fjern om globale udfordringer og muligheder centreret omkring bæredygtig udvikling af kvinder og piger. Vi var med på konferencen, der gav et sjældent indblik i dybden og bredden af problemstillinger og muligheder.

Læs mere her
17-05-2016

Det offentlige skal ind i kaffekampen

Kaffe: Slavelignende arbejdsforhold. Børnearbejde. Brug af livsfarlige pesticider. Det er hverdagen for flere af de kaffebønder, der dyrkerkaffe i nogle af verdens fattigstelande. Derfor er det vigtigt, at det offentlige stiller krav til deres indkøb og dermed nedsætter risikoen for at understøtte uetiske arbejdsforhold.

Læs mere her
13-05-2016

Vi er mere end blot et værtsland

Når nogle af verdens ledere samles til Women Deliver, verdens største konference om kvinders sundhed, trivsel og rettigheder, er Danmark ikke kun et værtsland. Vi er på mange måder et foregangsland, og der er god grund til at trække på vores egen historie og erfaring for at nuancere og kvalificere udviklingsdebatten.


Læs mere her
12-05-2016

Eftersyn af Dansk Udenrigspolitik. Husk etikken og samarbejdet

Kigger man i danskernes køleskabe og klædeskabe, på butikkernes hylder og i plejehjemmenes køkkener, kigger man ud i verden. For uanset, om vi taler om den enkelte forbruger, en virksomhed eller det offentlige, er det umuligt at forestille sig, at der ikke skulle være varer, der stammer langt fra Danmark eller Europa.

Det betyder, at der er en risiko for, at vi alle har varer, der er produceret under forhold, som vi ikke ville acceptere i Danmark.

Læs mere her
21-04-2016

Danmarkspremiere på State of Ethical Trading

SET

Den 20. april 2016 afholdt Dansk Initiativ for Etisk Handel danmarkspremiere på State of Ethical Trading på Børsen.

Rapporten er et sjældent indblik ind i den generelle tilstand på etisk handel, de fremskrift og udfordringer som DIEHs medlemmer møder. Der er ikke tale om enkelte produkter, eller enkelte virksomheder – men rapporten er et forsøg på at give en statusopgørelse for hvor langt vi i Danmark er med arbejdet og visionen om at fremme handel, der respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder og fremmer en bæredygtig udvikling.

DIEHs medlemmer dækker fem medlemsgrupper virksomheder, NGO’er, brancheorganisationer, fagforeninger og statslige institutioner, som alle rapporterer en gang om året. Den viden som præsenteres her, er baseret på deres indrapporteringer. Der er stor forskel på medlemmernes aktiviteter indenfor etisk handel, men der er også ligheder og fælles fokus.

Dette er startskuddet til en årligt tilbagevendende begivenhed for DIEH og dets medlemmer.

Læs rapporten her

Læs rapporten her
20-04-2016

Ny bestyrelse i DIEH

Bestyrelsen 2016

Den 20. april 2016 afholdt Dansk Initiativ for Etisk Handel sin årlige generalforsamling på Børsen.

Det store punkt på dette års generalforsamling var sammensætningen af en ny bestyrelse.

Vi ønsker den nye bestyrelse tillykke og glæder os til et godt og spændende samarbejde.

Læs mere her
06-04-2016

Minister of Business and Growth opens DIEH multistakeholder konference at Børsen

On April 20th 2016, DIEH is hosting a mutistakeholder conference at Børsen, which includes the launch of State of Ethical Trading (SET) – a publication that sheds light on the initiatives, solutions and challenges that companies and organisations have experienced in 2015.

Read more.

31-03-2016

Lidl joins DIEH

We are pleased to announce that the retail chain, Lidl, has joined DIEH. We look forward to working alongside Lidl to promote more ethical trade and sustainable development across the Danish retail sector.

Read more.

 

22-03-2016

Danish Minister of Business & Growth responds to Danwatch report, Bitter Kaffe

In the wake of Danwatch's investigative report about unethical working conditions in the Brazilian coffee industry, the Danish business community, NGO's and public institutions have addressed the scope of the issues and how to create more ethical and sustainable development across the sector.

Following the broader discussions, Troels Lund Poulsen,the Danish Minister of Business and Growth has submitted his response to how the Danish Business Community can engage in more ethical trade.

Read more here.

03-03-2016

The bitter taste of Brazilian coffee

Today, March 3 2016, Danwatch has released a new report that sheds light on the working conditions that coffee farmers endure in Brazil, the world’s largest coffee producing country. The Report, Bitter Kaffe, reveals slave-like conditions, child labour, debt bondage, and that coffee farmers handle life-threatening pesticides without adequate equipment to protect them.

Read more here.

16-02-2016

Improve local knowledge on ethical trade

The Local Resources Network (LRN) is a joint initiative of the Ethical Trading Initiatives of DK, Norway and UK. The LRN’s aim is to improve local knowledge and expertise on ethical trade, and to support local multi-stakeholder partnerships to share lessons and experience in managing human rights, environmental and social risks.

Read more here

10-02-2016

Coop, 3F and DR Madmagasinet shed light on migrant labour

On February 10 2016  DIEH hosted a meeting about migrant labour in the food sector. DR Madmagasinet, Danish retailer, Coop Danmark, and the Danish trade Union, 3F shed light on the exploitation of migrant workers in the Italian tomato industry and the agricultural sector in Denmark. 

Read more here.

28-01-2016

New initiative at DIEH - Members Day

As the first of several new initiatives, DIEH launched a new outreach initiative on January 18 entitled Medlemmernes Dag - Members Day. The purpose of Members Day is to establish a closer relation to our individual members to ensure that we stay abreast of developments among our member organistions; and that our activities remain relevant, inspirational, and create value for all DIEH members.

Read more here.

28-01-2016

Dansk Supermarked Group to implement new SDG's

On January 28 2016, DIEH facilitated a "closed" network meeting about retailer, Dansk Supermarked Groups materiality - and assessment process concerning the new Sustainable Development Goals (SDG).

We were joined by representative from Danish companies, business associations, and NGO's who gathered to provide valuable input to Dansk Supermarked Groups implementation of the SDG's across their core business.

22-01-2016

Broken Promises, New report by Danwatch

On January 22 2016, Danwatch released a new report, which exposes human rights abuses by the government and mining companies in Mozambique. According to the report, Broken Promises, the government and mining companies resettles two villages to remote towns where food and water was scarce, in order to extract coke in the Benga-mine in the Tete-province.

Read more here.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->