Nyhedsarkiv_2017

21-12-2017

Ny direktør hos Dansk Initiativ for Etisk Handel

D. 1. februar 2018 tiltræder en ny direktør hos Dansk Initiativ for Etisk Handel. Det bliver Mikkel Stenbæk Hansen, som vil føre stafetten videre, når Mette Boye fratræder sin stilling som direktør hos DIEH, efter mere end to år i spidsen for organisationen.

Læs mere her
19-12-2017

Danske små og mellemstore virksomheders arbejde med FN's verdensmål

DIEH og Erhvervsstyrelsen har valgt at sætte fokus på danske små og mellemstore virksomheders (SMV’er) arbejde med FN’s Verdensmål. Som led i den indsats udarbejdede DIEH i efteråret 2017 syv cases for Erhvervsstyrelsen, der giver indblik i SMV’ernes konkrete arbejde med at koble ansvarlighed og Verdensmålene til kerneforretningen.

Læs mere her
18-12-2017

Opråb: Ingen bæredygtighed uden samarbejde

Hvis den bæredygtige udvikling skal lykkes, og FN's verdensmål nås, så kræver det, at virksomheder, NGO'er og organisationer samarbejder, deler viden og indgår partnerskaber, skriver Louise Kjær og Mette Boye.

Artiklen blev bragt i Altinget den 15. december 2017.

Læs mere her
07-12-2017

Open letter to the Steering Committee of the Social and Labour Convergence Project (SLCP)

The JETIs and Fair Wear Foundation call for the SLCP to include responsible purchasing practices in its tool and methodology.

Læs mere her
06-12-2017

Nyt udviklingsprojekt i Myanmar skal styrke produktion og social dialog i Myanmars tekstil industri

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), Ethical Trading Initiative UK, BESTSELLER, 3F og Aalborg Universitet lancerer et nyt tre-årigt strategisk partnerskab i Myanmar med støtte fra Danida. Projektet er ét af fem nye Danida Market Development Partnerskaber (DMDP) og har til formål at styrke produktivitet, arbejdsmiljø og social dialog i Myanmars tekstil industri.

Læs mere her
28-11-2017

Nyt medlem - FSC Danmark

I denne måned er DIEH glade for at byde et nyt medlem velkommen – nemlig FSC Danmark som bliver DIEH’s 85. medlem.

Læs mere her
08-11-2017

Din kommune kan rykke ved verden

Tirsdag den 21. november er der kommunal- og regionalvalg. Som optakt til valget belyser vi kommunernes ansvar og rolle i at fremme bæredygtig udvikling med debatindlægget: Din kommune kan rykke ved verden.

Læs mere her
26-10-2017

Etiske problemstillinger i Italiens tomatindustri atter i fokus

Onsdag d 25. oktober var der atter fokus på dårlige arbejdsforhold i den italienske tomatindustri. Researchcenteret Danwatch har i en ny undersøgelse dokumenteret, hvordan en tomatplukker er afgået ved døden i Italien efter at være blevet nægtet lægehjælp på den farm, hvor han arbejdede. Historien blev bragt på TV2 news og kommer i kølvandet på adskillelige negative historier om en industri, der ikke har styr på etikken.

Læs mere her
20-09-2017

Ny 360 graders pris hylder virksomheder, der forener forretning og bæredygtighed

Tirsdag d. 19 september 2017 præsenterede  Dansk Erhverv, Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) og Green Network en ny dansk CSR-pris. 360 grader prisen som den er døbt, blev uddelt til to danske virksomheder, som hver især har koblet forretning og bæredygtighed sammen i deres produktion.

Læs mere her
07-09-2017

Ny global leverandørundersøgelse afslører effekten af indkøbspraksisser på arbejdsforhold

En ny guide om ansvarlige indkøbspraksisser til virksomheder ser dagens lys. Guide to Buying Responsibly, er resultatet af en global undersøgelse, som også omfatter danske virksomheder, herunder dansk detail. Guiden er blevet til i et samarbejde mellem Joint Ethical Trading Initiaves, som indbefatter Dansk Initiativ for etisk handel (DIEH) og søsterorganisationerne, ETI-UK og IEH Norge.

Vejledningen, Guide to Buying Responsibly, stiller skarpt på best practices og værktøjer der gør virksomheder bedre i stand til at arbejde ansvarligt og i tråd med FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv samt FNs verdensmål for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling.

Læs mere her
30-08-2017

August byder på to nye medlemmer i DIEH

I denne måned er DIEH stolte af at kunne byde velkommen til to nye medlemmer, nemlig Søstrene Grene og NEPCon

Læs mere her
26-06-2017

Danwatch afslører massebesvimelser i modeindustrien

Massebesvimelser, udmattelse og slavelignende forhold i Cambodjas tekstilsektor. Det er nogle af de etiske problemstillinger som research centeret Danwatch og The Guardian afslører i en ny undersøgelse offentliggjort i dag.

 

Læs mere her
13-06-2017

Børnearbejde er et voksende problem

Verdensdagen mod Børnearbejde sætter i år særligt fokus på de millioner af børn, der arbejder som en direkte konsekvens af konflikter og katastrofer i verdens brændpunkter. Det giver os anledning til at minde om de løsninger, erhvervslivet kan sætte ind med i respekt for udsatte børn.

Læs mere her
02-06-2017

Vejledninger om samfundsansvar skal opdateres

Erhvervsminister, Brian Mikkelsen, har nedsat en arbejds gruppe, som skal se på behovet for fornyelse og forenklinger af de nuværende vejledninger om samfundsansvar og ansvarlige investeringer. 

Arbejdsgruppen består af 10 personer fra erhversvliv og cilvisamfundsorganisationer.
Mette Boye, direktør i DIEH, er med i arbejdsgruppen. 

Læs mere her
16-05-2017

Fair handel skal på den politiske dagsorden

Særligt politikere kan være med til at styrke grundlaget for mere etisk handel og større ansvarlighed. I den anledning har vi i Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) og Fairtrade gjort en særlig indsats for at engagere de politiske partier i en vigtig dagsorden i denne uge – fair handel. 

Læs mere her
09-05-2017

ETI-UK suspenderer Fyffes medlemskab

DIEHs søsterorganisation, ETI-UK, valgte på deres seneste bestyrelsesmøde torsdag d. 4 maj 2017, at indstille Fyffes medlemskab. Det sker som følge af en længevarende sag om brud på menneske- og arbejdstagerrettigheder blandt landmænd som arbejder på frugtplantager som Fyffes handler med i Honduras.

Læs mere her
27-04-2017

April måned byder på tre nye medlemmer

Igen i denne måned er DIEH glade for at offentliggøre, at alliancen endnu engang er blevet større. Denne gang byder vi velkommen til tre nye medlemmer, henholdsvis: Arbejdermuseet, Inka Foods ApS og Magasin Du Nord

Læs mere her
21-04-2017

Voksende potentiale for etisk forretning

Når 100 virksomheder, branche- og interesseorganisationer samles til konference hos Landbrug & Fødevarer d. 25 april, er der fokus på, hvordan danske virksomheder og organisationer kan fremme etisk handel, bidrage til de 17 Verdensmål og lære af hinanden. Anledningen til at samles er, at Dansk Initiativ for etisk handel (DIEH) for 2. år i træk udgiver rapporten, State of Ethical Trading.

Læs mere her
30-03-2017

Alliancen styrkes med tre nye medlemmer i marts

I DIEH ridder vi fortsat på en positiv bølge af nye medlemmer. I marts måned har vi budt velkommen til tre nye medlemmer fra både det private og det offentlige, nemlig Dansk Cater, Mellemfolkeligt Samvirke og Red Barnet.

Læs mere her
16-03-2017

Ny hollandsk lov skal komme børnearbejde til livs

Ifølge ny hollandsk lov skal alle virksomheder, der sælger varer til det hollandske marked fra 2020 indsende erklæring til de hollandske myndigheder om, at deres leverandørkæde er blevet undersøgt for risici for forekomst af børnearbejde. Virksomheder skal endvidere udarbejde en handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af børnearbejde, baseret på internationale vejledninger, som eksempelvis UNGP eller OECD -  altså udvise nødvendig omhu, også kaldet due diligence. 

Læs mere her
15-03-2017

Forbruger, stem med din indkøbskurv

Af: Mette Boye, direktør, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Jonas Giersing, direktør, Fairtrade Mærket

Kære forbruger, i dag er det international forbrugerdag. Og der er meget at fejre, for man kan både råbe højt og slå hårdt som forbruger. 

Læs mere her
08-03-2017

Stadig lang vej i kampen for kvinders rettigheder, sundhed og trivsel

I dag markerer det internationale samfund Kvindernes Internationale Kampdag – en dag til at fremhæve fremskridt og udfordringer i kampen for kvinder og pigers rettigheder og ligestilling i verden.  

Læs mere her
28-02-2017

DIEH byder velkommen til 5 nye medlemmer

I DIEH glæder vi os over en forrygende start på 2017. I februar måned har vi budt velkommen til hele fem nye medlemmer– H&M, Verdens Skove, Dyrenes Beskyttelse, Codex Company og ALDI

Læs mere her
20-02-2017

Social retfærdighed markeres ved FN mærkedag

I dag markerer det internationale samfund Verdens Dag for Social Retfærdighed, som fejrer 10 års jubilæum. I dagens anledning fremhæver lande i nord og syd vigtigheden i af at komme bekæmpelsen af fattigdom, social eksklusion og arbejdsløshed til livs - som led i indsatsen for mere bæredygtig udvikling i verden.

Læs mere her
30-01-2017

DIEH byder velkommen til kaffeindustrien

2017 starter fantastisk ud for DIEH, som i januar har rundet 70 medlemmer med hele to nye medlemmer – begge fra kaffeindustrien. Vi er glade for at byde Peter Larsen Kaffe og COFFEEPRINT velkommen i DIEHs alliance. 

Læs mere her
26-01-2017

Improving productivity, quality and working conditions in Myanmar's garment industry

The Danish partners, Danish Ethical Trading Initiative (DIEH), BESTSELLER, the Danish Trade Union Federation, 3F and Aalborg University are pleased to be one in five partner consortia that has received an invitation by DANIDA to proceed with the development of a full project under the new DANIDA Market Development Partnership. 

The goal of the partnership is to improve productivity, quality and working conditions in the Myanmar garment industry

Læs mere her
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->