News archive2018

05-12-2018

Spotlight på Ragn-Sells - nyt medlem af DIEH

Vi er glade for at kunne byde Ragn-Sells velkommen som nyt medlem af DIEH.

Ragn-Sells er en virksomhed, der arbejder med affaldssortering og genbrug med en vision om at være det rigtige valg på alle parametre, både for pengepungen og miljøet. Selv kalder de det ”grøn lønsomhed”, som betyder, at ”(…) det skal betale sig at bruge os, både for miljøet og for kunden.”

Læs mere her
21-11-2018

Hvordan undgår man bæredygtigheds-washing?

Oprindeligt udgivet 20. september 2018

Det er en veletableret sandhed, at verdensmålene ikke kan opnås uden erhvervslivet. Desværre nøjes mange virksomheder med ’cherry picking’ af verdensmålene i stedet for at se på hele forretningsgangen, og hvilken effekt den har på miljø, arbejdstagerrettigheder og korruption.

Det skriver daglig leder i Initiativ for Etisk Handel (IEH Norge), Heidi Furustøl, i en artikel i den norske temaavis Samfunnsansvar, som også er blevet distribueret i det norske Dagbladet.

"De færreste norske virksomheder gør sig i udnyttelse og miljøødelæggelser med vilje, og hele 9 ud af 10 ledere mener, at bæredygtighed er vigtigt. Men spørger du om de ved, hvor varerne er produceret, svarer 3 ud af 4 nej. Elektriske biler er skyld i mindre CO2-udslip, mens kobolten i batteriet med stor sandsynlighed er gravet ud af små barnehænder i minerne i Congo. Uden systematik og sammenhæng på bæredygtighedsfeltet er det svært at sikre, at virksomheden lever op til standarden og resultatet kan blive utilsigtet bæredygtighedswashing.

Læs mere her
25-10-2018

Spotlight på BLUETOWN - nyt medlem af DIEH

I denne måned byder vi BLUETOWN varmt velkommen i DIEHs medlemskreds. BLUETOWN er en IT-virksomhed med en stærk vision om at koble isolerede områder på internettet. ”Det gør vi ved at udvikle internetløsninger som er langt billigere end eksisterende teknologier, som kan fungere i helt isolerede områder vha. solenergi og satellitforbindelse, samt ved at indgå i innovative partnerskabskonstruktioner med regeringer, NGO'er og andre private virksomheder, fortæller Emil Damholt, Impact Manager hos BLUETOWN.

Læs mere her
25-09-2018

Multi-stakeholder workshop and report launch: Collaboration on strengthening practices in the Vietnamese cashew nut industry

Ethical Trading Initiative Norway (IEH) and Vietnam Cashew Association (VINACAS) have the pleasure of inviting you to this multi-stakeholder workshop and report launch.
European retailers are expected to help safeguard decent working conditions and environmental stewardship in their supply chains. This is expected both by their customers and the United Nations through its Guiding Principles on Business and Human Rights.

Læs mere her
20-09-2018

ETI fejer 20-års jubilæum med international konference

DIEHs søsterorganisation ETI UK er sammen med ELEVATE værter for konferencen ‘Responsible supply chains: the future of trade’. Konferencen, der finder sted i London den 31. oktober - 1. november, er samtidig en fejring af ETIs 20 års jubilæum.

Deltagere har gennem forskellige break out sessions mulighed for at diskutere hovedudfordringerne i arbejdet med ansvarlig forretning samt lære mere om, hvordan andre virksomheder har tacklet disse udfordringer.

Formålet er både at dele best practice og skabe nye netværk på tværs af brancher og landegrænser.

Læs mere om jubilæumskonferencen her

Læs mere her
27-08-2018

Pressemeddelelse: Kaffe hjælper - tænk etisk når du handler

Det er nemt at gøre en stor forskel, hvis du tænker etisk, når du handler. Det er budskabet i den nye forbrugerkampagne ’Kaffe hjælper’, som blandt andet fremhæver det store udbytte og bedre karrieremuligheder, som fem kenyanske kvinder har fået som resultat af Peter Larsen Kaffes indsats i det kenyanske Othaya-kooperativ.

I denne uge skydes en storstilet oplysningskampagne – ’Kaffe hjælper’ – i gang i alle landets Rema 1000-butikker. Formålet er at sætte fokus på, at det er nemt at gøre en forskel, hvis man som forbruger tænker etisk, når man handler dagligvarer.

Læs mere her
26-08-2018

De nominerede virksomheder til 360 Grader Prisen er fundet

Det er seks spændende og meget forskellige virksomheder, der går på scenen den 6. september på Børsen, når Dansk Erhverv, Green Network, Erhvervsstyrelsen og DIEH uddeler 360 Grader Prisen.

Prisen gives inden for to kategorier – etablerede virksomheder og start-ups – for at hylde forretningstiltag, der gavner bæredygtighed i og uden for Danmark.

Læs mere her
08-08-2018

Sommeren fra et bæredygtigt perspektiv – behov for handling

Den usædvanligt varme sommer har i den grad belyst betydningen af klimaforandringerne, når det gælder de ekstreme temperaturer. Det giver anledning til at tænke over vores ressourceforbrug. I Danmark er vi nemlig helt oppe på en niendeplads i verden, når det gælder vores ressourceforbrug. Det er et spring fra en 18.-plads sidste fra året før. Det er primært den udviklede verden, der er storforbruger af ressourcer og særligt i Danmark er vi store syndere, hvad det angår.

Læs mere her
14-05-2018

Spotlight på Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse - nyt medlem i DIEH

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), en styrelse i Forsvarsministeriets koncern, er en af de seneste til at melde sig ind i DIEH. FMI’s opgave er gennem direkte indkøb at sikre det rette materiel og IT til soldaterne, hvilket omfatter alt lige fra kampvogne, missilsystemer, ammunition, bærbare PC’er til uldne sokker. Ansvaret indebærer ikke alene at anskaffe og vedligeholde koncernens materiel- og it-systemer men også at bortskaffe materiellet, når det skal udskiftes. Dermed tager FMI ansvar for indkøbene efter vugge-til-grav-princippet.

Læs mere her
03-05-2018

Nyt EU-studie om produktion af palmeolie og certificeringsordninger

EU-Kommissionen har netop offentliggjort et nyt og omfattende studie om palmeolie. Studiet gennemgår verdens forbrug af palmeolie samt de miljømæssige og sociale konsekvenser af palmeolieproduktion. Studiet kortlægger og analyserer desuden de eksisterende certificeringsordninger for palmeolie.

Læs mere her
03-05-2018

State of Ethical Trading 2017

Ved DIEHs 10 års jubilæum udgav DIEH for 3. år i træk rapporten, State of Ethical Trading, der tager temperaturen på etisk handel i Danmark. I rapporten beskrives det, hvordan danske virksomheder og organisationer tager hånd om deres samfundsansvar og forholder sig til de udfordringer, der er en del af arbejdet med at kombinere forretning og bæredygtighed.

Læs mere her
21-03-2018

Spotlight på Dansk Handicap Forbund – nyt medlem i DIEH

Dansk Handicap Forbund er stiftet i 1925 under navnet Landsforeningen af Vanføre, som en interesseorganisation for datidens personer med fysiske handicap. Forbundet er fortsat en interesse- og aktivitetsskabende organisation for personer med fysiske handicap under mantraet: et liv med lige muligheder.

Læs mere her
19-03-2018

Bidrager din indkøbspraksis til gode eller dårlige arbejdsforhold?

Vi inviterer alle indkøbere til at deltage i en international undersøgelse, hvor målet er at kortlægge i hvilken grad egen indkøbspraksis påvirker arbejdsforhold i leverandørkæden.

I 2016/2017 gennemførte The Joint Ethical Trading Initiatives (JETI), hvor DIEH er af en af tre partnere, den hidtil største undersøgelse gennemført blandt leverandører. Målet var at få mere information om hvordan kunders indkøbspraksis påvirker arbejdsforholdene.

Vi ønsker derfor nu at komplementere resultaterne med indkøberes erfaringer, da dette er kritisk for at forstå dynamikken i forholdet mellem indkøber og leverandør og de faktiske og potentielle påvirkninger dette har for arbejdsforholdene.

Undersøgelsen finder du her!

 

Læs mere her
13-03-2018

Workshop: Etik i kakaoproduktionen

EU sætter fokus på etik i kakaoproduktionen og afholder følgende workshop: Cocoa, an unsavoury sweet? - To assess progress, practices and challenges to identify effective actions to eradicate child labour from cocoa production and value chains.
Workshoppen foregår den 21. marts.

Læs mere her
08-03-2018

Første møde i Partnerskabet om Bæredygtigt Fiskeri

I går den 7. marts indledte DIEH i samarbejde med Planmiljø Partnerskab om Bæredygtigt Fiskeri - et initiativ finansieret af VELUXFONDEN, hvor fiskeriets nøgleaktører samles til dialog og initiativer vedrørende havmiljøet

Læs mere her
07-03-2018

Ny vejledning for fremme af danske investorers arbejde med ansvarlige investeringer lanceret

DIEH deltog i løbet af 2017 i Erhvervsminister Brian Mikkelsens arbejdsgruppe for opdatering af vejledninger om samfundsansvar og resultatet er nu offentliggjort

Læs mere her
28-02-2018

Globale alliancer eller grøn vækst?

I februar måned blev der åbnet op for to spændende projektindkaldelser.

Industriens Fond har annonceret en temaindkaldelse om Globale Alliancer.

At drive virksomhed handler om at være innovativ, konkurrencedygtig og gerne et skridt foran.

Læs mere her
27-02-2018

DIEH styrker indsatsen for ansvarlige offentlige indkøb

DIEH bliver fra d. 1. marts en del af sekretariatet for Forum for bæredygtige indkøb og Partnerskab for offentlig grønne indkøb.

DIEH er underleverandør til Niras, der er projektleder på opgaven, mens Invirke skal varetage opgaver relateret til kommunikation. DIEH skal bl.a. varetage opgaver relateret til Forum for bæredygtige indkøb, cases og afholdelse af arrangementer. Læs mere om Forum for bæredygtige indkøb og tilmeld dig Forummets nyhedsbrev her. Læs mere om Partnerskab for offentlig grønne indkøb her.

20-02-2018

Spotlight på Aarhus Kommune

Danmarks andenstørste kommune har meldt sig ind i DIEH og bliver dermed den fjerde kommune, der gennem multistakeholdersamarbejde ser muligheder for at skabe nye unikke dialoger på tværs af interessentgrupper.

Læs mere her
12-02-2018

Bangladesh – social dialog projekt afsluttes - men arven lever videre

DIEH i samarbejde med JETI har siden 2014 været en del af et mulitistakeholder projekt om social dialog på tekstilfabrikker i Bangladesh. Vores partnere har været 3F og Dansk Erhverv samt 11 tekstilbrands,

Læs mere her
08-02-2018

Kvinder Bærer Frugt – en oplysningskampagne om kaffe fra Kenya

Den 7. februar lød startskuddet til den omfattende kampagne ”Kvinder Bærer Frugt”. Kampagnen gennemføres af DIEH, Peter Larsen Kaffe, Rema1000 og Verdens Bedste Nyheder og er en oplysningskampagne om forholdene for kvinder i kaffebranchen i Kenya.

Læs mere her
07-02-2018

DIEH fylder 10 år

DIEH 10år

I dag, for 10 år siden, den 7. februar 2008, skete det at erhvervslivet, fagbevægelsen, og en lang række folkelige organisationer lancerede en ny, fælles organisation kaldet Dansk Initiativ for Etisk Handel - DIEH.

Læs mere her
31-01-2018

Syv nye partnerkonsortier har opnået bevilling fra Danida Market Development Partnerships

Syv nye partnerskaber, heriblandt flere af DIEH's medlemmer har i 2017 fået bevilget støtte til projekter under Danidas facilitet Danida Market Development Partnerships (DMDP). DMDP støtter projekter, der styrker Verdensmål 8 hvis hovedformål at fremme bæredygtig, lokal økonomisk vækst og beskæftigelse i udviklingslande.

Læs mere her
30-01-2018

Digital platform skal skabe ordentlige arbejdsvilkår i Thailand

DIEH’s søsterinitiativ, Norsk Initiativ for Etisk Handel (IEH), styrker fokus på Thailands fødevareindustri, gennem interaktive træningsprogrammer for de lokale arbejdere.

Læs mere her
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig