Nyhedsarkiv_2018

06-12-2018

Spotlight på access2innovation - nyt medlem af DIEH

I denne måned har vi budt endnu et nyt medlem velkommen i DIEH - access2innovation.

Access2innovation arbejder for at fremme partnerskabsdrevet innovation til nødhjælpsbistanden og de voksende markeder særligt i Østafrika ved at samle virksomheder, NGO’er, videninstitutioner og offentlige myndigheder.

Læs mere her
05-12-2018

Cirkulær økonomi - "Mega problem eller mega mulighed"?

Hvorfor er cirkulær økonomi så vigtigt for fremtiden, og hvordan kan man gøre det til en gevinst for både forretningen og miljøet?

Med afsæt i regeringens ”Strategi for cirkulær økonomi” satte DIEH i sidste uges morgenbriefing fokus på, hvordan der fra regeringens, virksomhedernes og NGO’ernes side kan arbejdes for at fremme integration af cirkulær økonomi i design, forretningsmodel, produktion, forbrug og genbrug.

Læs mere her
05-12-2018

Spotlight på Ragn-Sells - nyt medlem af DIEH

Vi er glade for at kunne byde Ragn-Sells velkommen som nyt medlem af DIEH.

Ragn-Sells er en virksomhed, der arbejder med affaldssortering og genbrug med en vision om at være det rigtige valg på alle parametre, både for pengepungen og miljøet. Selv kalder de det ”grøn lønsomhed”, som betyder, at ”(…) det skal betale sig at bruge os, både for miljøet og for kunden.”

Læs mere her
21-11-2018

Hvordan undgår man bæredygtigheds-washing?

Oprindeligt udgivet 20. september 2018

Det er en veletableret sandhed, at verdensmålene ikke kan opnås uden erhvervslivet. Desværre nøjes mange virksomheder med ’cherry picking’ af verdensmålene i stedet for at se på hele forretningsgangen, og hvilken effekt den har på miljø, arbejdstagerrettigheder og korruption.

Det skriver daglig leder i Initiativ for Etisk Handel (IEH Norge), Heidi Furustøl, i en artikel i den norske temaavis Samfunnsansvar, som også er blevet distribueret i det norske Dagbladet.

"De færreste norske virksomheder gør sig i udnyttelse og miljøødelæggelser med vilje, og hele 9 ud af 10 ledere mener, at bæredygtighed er vigtigt. Men spørger du om de ved, hvor varerne er produceret, svarer 3 ud af 4 nej. Elektriske biler er skyld i mindre CO2-udslip, mens kobolten i batteriet med stor sandsynlighed er gravet ud af små barnehænder i minerne i Congo. Uden systematik og sammenhæng på bæredygtighedsfeltet er det svært at sikre, at virksomheden lever op til standarden og resultatet kan blive utilsigtet bæredygtighedswashing.

Læs mere her
30-10-2018

Hvilken impact har dine penge?

Svanemærkning af ansvarlige investeringsfonde har i sit første år være en succes, fortalte Thomas Christensen fra Miljømærkning Danmark ved DIEHs oktober-morgenbriefing om ansvarlige investeringer i sidste uge. 

Med klare krav om, hvad der må og ikke må investeres i, samt transparens gennem årlige og kvartalsvise oversigter over investeringer og eventuelle ekskluderinger, sætter Miljømærkning Danmark en klar barre for, hvad der skal til for at kvalificere sig til at være en svanemærket fond.

Og med citatet ”Penge gør ikke noget i sig selv… De er et redskab til bæredygtig udvikling” satte Silja Nyboe Andersen og Karsten Korreborg fra Merkur Bank yderligere streg under det, at forbrugere i dag har et stort ansvar for, hvad de gør med deres penge.

Læs mere her
30-10-2018

DIEH i Altinget i forbindelse med P4G-topmødet

"Ansvarlige investeringer kan både skabe samfundsmæssig nytte og være en god forretning for den enkelte investor. Her er verdensmålene en værdifuld ramme. Det er dog ikke helt uvæsentligt, hvordan man griber det an", skrev DIEHs formand, Jonas Nøddekær - næstformand, Christian Rask-Jepsen og direktør, Mikkel Stenbæk Hansen, i et debatindlæg i Altinget i sidste uge.

I forbindelse med P4G-topmødet blev DIEH inviteret til at skrive om vigtigheden af partnerskaber og ansvarlige investeringer. Det blev til indlægget "Med store muligheder følger stort ansvar"

Læs mere her
25-10-2018

Spotlight på BLUETOWN - nyt medlem af DIEH

I denne måned byder vi BLUETOWN varmt velkommen i DIEHs medlemskreds. BLUETOWN er en IT-virksomhed med en stærk vision om at koble isolerede områder på internettet. ”Det gør vi ved at udvikle internetløsninger som er langt billigere end eksisterende teknologier, som kan fungere i helt isolerede områder vha. solenergi og satellitforbindelse, samt ved at indgå i innovative partnerskabskonstruktioner med regeringer, NGO'er og andre private virksomheder, fortæller Emil Damholt, Impact Manager hos BLUETOWN.

Læs mere her
10-10-2018

Unik undersøgelse af leverandørkæder i fisk- og skaldyrsbranchen

Diehs engelske søsterorganisation ETI UK er i disse dage sammen med den internationale arbejdsorganisation ILO i gang med en storstilet global undersøgelse af leverandør- og køberpraksisser til fordel for bedre sikring af arbejderrettigheder i fiskeri-industrien.

Undersøgelsen er henvendt til fisk- og skaldyrsleverandører over hele verden. DIEH-medlemmer, der arbejder som leverandører, inviteres derfor til selv at deltage, ligesom DIEH-medlemmer, der arbejder med fisk- og skaldyrsleverandører, opfordres til at videresende til relevante partnere.

Læs mere her
01-10-2018

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen til partnerskabsmøde hos DIEH

Der var fuldt hus, da DIEH afholdt det andet stormøde i Partnerskab for Bæredygtigt Fiskeri sammen med Planmiljø d. 25. sept. Ved arrangementet deltog Fiskeriminister Eva Kjer Hansen sammen med en bred skare af interessenter.

Ministeren talte blandt andet om vigtigheden af at få samlet alle parter omkring bordet i det langsigtede arbejde med bæredygtighed.

På programmet var endvidere præsentationer af markedet for bæredygtige fisk, MSC-certificeringen, kystfiskerordningen samt det kommende mærke for skånsomt kystfiskeri.

Et af de centrale elementer i den efterfølgende diskussion var blandt andet nødvendigheden af at se på konceptet 'bæredygtige fisk' som et begreb, der dækker mange forskellige aspekter - herunder både ift. fiskebestande, biodiversitet og bundpåvirkning, sociale hensyn, beskæftigelse og beskyttelse af kystfiskererhvervet.

Partnerskabet er finansieret af Villum Velux Fondene.

Læs mere her
27-09-2018

Styrk din forretning med Verdensmålene - Fire brancheworkshops for SMV'er om Verdensmålene

Repræsenterer du en mindre eller mellemstor virksomhed med internationale aktiviteter?  Og er du nysgerrig på, hvordan du kan høste forretningsmæssige gevinster med en strategisk tilgang til FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling?

Så kom til workshop faciliteret af DIEH og Nille Skalts, ekspert i virksomheders arbejde med bæredygtighed og forretningsudvikling.

På workshoppen vil du få indblik i, hvordan din virksomhed kan spille en rolle i indfrielsen af Verdensmålene i udviklingslande. Du får konkrete eksempler og redskaber til, hvordan du kan styrke og fremtidssikre din virksomhed gennem Verdensmålene.

Workshoppen er udarbejdet i samarbejde med Dansk Erhverv og finansieret med støtte fra Udenrigsministeriet.

For yderligere information, kontakt projektleder Janine Dortmundt - jd@dieh.dk

Repræsenterer du en mindre eller mellemstor virksomhed inden for fødevare-, tekstil-, legetøj- eller eksportbranchen? Handler I med udviklingslande? Og er du nysgerrig på, hvordan du kan høste forretningsmæssige gevinster med en strategisk tilgang til FNs 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling?

Så kom til workshop om Verdensmålene, faciliteret af DIEH og Nille Skalts, ekspert i virksomheders arbejde med bæredygtighed og forretningsudvikling.

Læs mere her
25-09-2018

Multi-stakeholder workshop and report launch: Collaboration on strengthening practices in the Vietnamese cashew nut industry

Ethical Trading Initiative Norway (IEH) and Vietnam Cashew Association (VINACAS) have the pleasure of inviting you to this multi-stakeholder workshop and report launch.
European retailers are expected to help safeguard decent working conditions and environmental stewardship in their supply chains. This is expected both by their customers and the United Nations through its Guiding Principles on Business and Human Rights.

Læs mere her
21-09-2018

Derfor vandt Bluetown og Kaffe Bueno årets 360 Grader Pris

Blutetown og Kaffe Bueno er virksomheder med bæredygtighed og udvikling i højsædet. Faktisk er de nogle af de bedste. Derfor blev de tidligere på måneden belønnet med årets 360 Grader Pris på Børsen.

Men hvad er det netop disse virksomheder kan? Vi tager et kig på vinderne og idéen med prisen.

Læs mere her
20-09-2018

DIEHs MYPOD projekt i Myanmar i Just-Style

Under overskriften Myanmar Garment Productivity Project gains Momentum satte onlinemagasinet Just-Style i september fokus på DIEHs 3-årige MYPOD-projekt i Myamar. I artiklen beskriver journalist Michelle Russels blandt andet, hvordan projektet arbejder for at fremme produktivitet, arbejdsmiljø og social dialog i Myanmars bedklædningsindustri.

"Social dialog er stadig et meget nyt og sensitivt område i Myanmar, hvor fagforeninger kun har været lovlige siden 2012", fortæller DIEHs projektkoordinator, Julie Bundgaard, blandt andet til magasinet.

Just-Style er et online-magasin med særlig fokus på beklædnings- og tekstilindustrien.

Læs mere her
20-09-2018

ETI fejer 20-års jubilæum med international konference

DIEHs søsterorganisation ETI UK er sammen med ELEVATE værter for konferencen ‘Responsible supply chains: the future of trade’. Konferencen, der finder sted i London den 31. oktober - 1. november, er samtidig en fejring af ETIs 20 års jubilæum.

Deltagere har gennem forskellige break out sessions mulighed for at diskutere hovedudfordringerne i arbejdet med ansvarlig forretning samt lære mere om, hvordan andre virksomheder har tacklet disse udfordringer.

Formålet er både at dele best practice og skabe nye netværk på tværs af brancher og landegrænser.

Læs mere om jubilæumskonferencen her

Læs mere her
07-09-2018

Vinderne af 360 Grader Prisen kåret

En enig jury har netop kåret BLUETOWN og Kaffe Bueno som vindere af årets 360 Grader Pris, som uddeles af DIEH i samarbejde med Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og Green Network.

360 Grader Prisen uddeles hvert år til virksomheder, som gennem innovation, ny teknologi, digitale løsninger og bæredygtighed formår at fremme en bæredygtig udvikling og være med til at indfri FNs 17 Verdensmål.

Læs mere her
27-08-2018

Pressemeddelelse: Kaffe hjælper - tænk etisk når du handler

Det er nemt at gøre en stor forskel, hvis du tænker etisk, når du handler. Det er budskabet i den nye forbrugerkampagne ’Kaffe hjælper’, som blandt andet fremhæver det store udbytte og bedre karrieremuligheder, som fem kenyanske kvinder har fået som resultat af Peter Larsen Kaffes indsats i det kenyanske Othaya-kooperativ.

I denne uge skydes en storstilet oplysningskampagne – ’Kaffe hjælper’ – i gang i alle landets Rema 1000-butikker. Formålet er at sætte fokus på, at det er nemt at gøre en forskel, hvis man som forbruger tænker etisk, når man handler dagligvarer.

Læs mere her
26-08-2018

De nominerede virksomheder til 360 Grader Prisen er fundet

Det er seks spændende og meget forskellige virksomheder, der går på scenen den 6. september på Børsen, når Dansk Erhverv, Green Network, Erhvervsstyrelsen og DIEH uddeler 360 Grader Prisen.

Prisen gives inden for to kategorier – etablerede virksomheder og start-ups – for at hylde forretningstiltag, der gavner bæredygtighed i og uden for Danmark.

Læs mere her
24-08-2018

DIEH i podcasten Bæredygtig Business

’Hvad er det partnerskaber kan?’ var spørgsmålet, da DIEHs direktør Mikkel Stenbæk Hansen blev interviewet af Steffen Max Høgh til podcastserien Bæredygtig Business. For DIEH er dialog, samarbejde og partnerskaber vejen frem, hvis vi skal fremme ansvarlighed i værdikæder og indfri verdensmålene.

Læs mere her
08-08-2018

Sommeren fra et bæredygtigt perspektiv – behov for handling

Den usædvanligt varme sommer har i den grad belyst betydningen af klimaforandringerne, når det gælder de ekstreme temperaturer. Det giver anledning til at tænke over vores ressourceforbrug. I Danmark er vi nemlig helt oppe på en niendeplads i verden, når det gælder vores ressourceforbrug. Det er et spring fra en 18.-plads sidste fra året før. Det er primært den udviklede verden, der er storforbruger af ressourcer og særligt i Danmark er vi store syndere, hvad det angår.

Læs mere her
29-06-2018

Ny temagruppe om indkøb og Verdensmålene

Efter sommerferien tages der i regi af Forum for Bæredygtige Indkøb hul på en ny temagruppe, der har fokus på sammenhængen mellem indkøb og Verdensmålene. Temagruppen vil have fire arrangementer fordelt over et år. DIEH er tovholder på temagruppen. 

Læs mere her
20-06-2018

Indlæg på CSR.dk

Mikkel Stenbæk Hansen, direktør i DIEH, har haft en samtale med Eva Harpøth Skjoldborg fra csr.dk om virksomheders arbejde med ansvarlige værdikæder. Hvad er tendenserne indenfor ansvarlig leverandørstyring og hvordan kan virksomhederne blive bedre til dette arbejde er nogle af de spørgsmål, som artiklen kommer omkring. Du kan læse hele artiklen her.

Læs mere her
20-06-2018

Spotlight på Dansk Flygtningehjælp - nyt medlem af DIEH

Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i 1956 og er i dag Danmarks største humanitære organisation med aktiviteter i 40 lande. Organisationens formål er at beskytte flygtninge og skabe varige løsninger på deres problemer. I de seneste år har Dansk Flygtningehjælp styrket deres arbejde med partnerskaber samt ligeledes deltaget i flere arrangementer hos DIEH og i september var de selv på banen med et oplæg til en morgenbriefing om jobskabelse i flygtningelejre. ”Det er igennem dette fokus på partnerskaber, at interessen for DIEH er opstået, og det er derfor, vi har meldt os ind”, fortæller Anders Bech Tharsgaard, Head of Business Engagement hos Dansk Flygtningehjælp. ”Derudover spiller det også en rolle, at vores generalsekretær Christian Friis Bach i sin tid var med til at stifte DIEH”, fortsætter han.

Læs mere her
18-06-2018

Nyt formandskab i DIEHs bestyrelse

DIEH glæder sig over at kunne byde Jonas Vejsager Nøddekær, International direktør i Folkekirkens Nødhjælp, velkommen som ny formand for bestyrelsen og Christian Rask-Jepsen, Kategorichef i Reitan Distribution, velkommen som ny næstformand.

Læs mere her
28-05-2018

Spotlight på Miljømærkning Danmark – nyt medlem af DIEH

Vi byder velkommen til Miljømærkning Danmark som nyt medlem af DIEH. Organisationen er sat i verden for at drive og udvikle Danmarks to officielle miljømærker: det nordiske miljømærke Svanemærket og EU’s miljømærke EU-Blomsten. Miljømærkning Danmarks opgaver omfatter behandling af miljømærkeansøgninger, kontrol og markedsovervågning, markedsføring og vejledning om miljømærkerne samt deltagelse i kriterieudvikling nordisk og internationalt.

Læs mere her
28-05-2018

Spotlight på LETZ SUSHI – nyt medlem af DIEH

I et forår med stor medlemsfremgang i DIEH er LETZ SUSHI et af de seneste medlemmer, som DIEH er privilegeret at kunne byde velkommen. Sushikæden der siden 2003 er vokset fra en enkelt restaurant til at tælle over 20 restauranter samt en forretning, der leverer til detailhandlen, og har ansvarlighed som kerneomdrejningspunkt. Dette er et forholdsvist unikt synspunkt inden for restaurationsbranchen, fortæller Anders Barsøe, direktør i LETZ SUSHI. Det kan være svært at konkurrere på bæredygtighed i en branche, hvor der primært er fokus på prisen, fortsætter han.

Læs mere her
24-05-2018

360 grader prisen

DIEH gentager i samarbejde med Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og Green Network succesen fra sidste år og afholder igen i år 360 grader prisuddelingen. 360 grader prisen hylder de startups og etablerede virksomheder, der arbejder succesfuldt i krydsfeltet imellem innovation, ny teknologi og bæredygtighed og dermed bidrager til Verdensmålene. Til prisuddelingen udvælges der tre virksomheder i hver af de to kategorier der skal pitche deres idéer for et dommerpanel bestående af blandt andre Christian Friis-Bach, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp og Mette Skøt, udviklingsdirektør i Vækstfonden.

Læs mere her
24-05-2018

Grøn omstilling og opnåelse af verdensmålene kan skabe mange millioner jobs frem mod 2030

Implementeringen af Paris-aftalen og verdensmålene kan skabe 24 millioner jobs frem mod 2030. Det viser en ny rapport fra ILO ved navn “World Employment and Social Outlook 2018: Greening with Jobs”. I Rapporten beskrives det, hvordan politikker der kan fremme den grønne omstilling og skabe bedre sociale sikkerhedsnet i alt kan skabe op mod 24 millioner jobs I løbet af de næste 12 år.

Læs mere her
14-05-2018

Spotlight på Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse - nyt medlem i DIEH

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), en styrelse i Forsvarsministeriets koncern, er en af de seneste til at melde sig ind i DIEH. FMI’s opgave er gennem direkte indkøb at sikre det rette materiel og IT til soldaterne, hvilket omfatter alt lige fra kampvogne, missilsystemer, ammunition, bærbare PC’er til uldne sokker. Ansvaret indebærer ikke alene at anskaffe og vedligeholde koncernens materiel- og it-systemer men også at bortskaffe materiellet, når det skal udskiftes. Dermed tager FMI ansvar for indkøbene efter vugge-til-grav-princippet.

Læs mere her
03-05-2018

Nyt EU-studie om produktion af palmeolie og certificeringsordninger

EU-Kommissionen har netop offentliggjort et nyt og omfattende studie om palmeolie. Studiet gennemgår verdens forbrug af palmeolie samt de miljømæssige og sociale konsekvenser af palmeolieproduktion. Studiet kortlægger og analyserer desuden de eksisterende certificeringsordninger for palmeolie.

Læs mere her
03-05-2018

State of Ethical Trading 2017

Ved DIEHs 10 års jubilæum udgav DIEH for 3. år i træk rapporten, State of Ethical Trading, der tager temperaturen på etisk handel i Danmark. I rapporten beskrives det, hvordan danske virksomheder og organisationer tager hånd om deres samfundsansvar og forholder sig til de udfordringer, der er en del af arbejdet med at kombinere forretning og bæredygtighed.

Læs mere her
25-04-2018

Ny strategi for DIEH - "Mod ansvarlige værdikæder"

På DIEHs Generalforsamling 2018 blev der vedtaget ny strategi for organisationen for de næste to år.

Læs mere her
24-04-2018

Ny bestyrelse i DIEH

Den 24. april 2018 afholdt Dansk Initiativ for Etisk Handel sin årlige generalforsamling på Børsen.

Det store punkt på dette års generalforsamling var sammensætningen af en ny bestyrelse og sidenhen et nyt formandskab.

Læs mere her
21-03-2018

Spotlight på Dansk Handicap Forbund – nyt medlem i DIEH

Dansk Handicap Forbund er stiftet i 1925 under navnet Landsforeningen af Vanføre, som en interesseorganisation for datidens personer med fysiske handicap. Forbundet er fortsat en interesse- og aktivitetsskabende organisation for personer med fysiske handicap under mantraet: et liv med lige muligheder.

Læs mere her
19-03-2018

Bidrager din indkøbspraksis til gode eller dårlige arbejdsforhold?

Vi inviterer alle indkøbere til at deltage i en international undersøgelse, hvor målet er at kortlægge i hvilken grad egen indkøbspraksis påvirker arbejdsforhold i leverandørkæden.

I 2016/2017 gennemførte The Joint Ethical Trading Initiatives (JETI), hvor DIEH er af en af tre partnere, den hidtil største undersøgelse gennemført blandt leverandører. Målet var at få mere information om hvordan kunders indkøbspraksis påvirker arbejdsforholdene.

Vi ønsker derfor nu at komplementere resultaterne med indkøberes erfaringer, da dette er kritisk for at forstå dynamikken i forholdet mellem indkøber og leverandør og de faktiske og potentielle påvirkninger dette har for arbejdsforholdene.

Undersøgelsen finder du her!

 

Læs mere her
13-03-2018

Workshop: Etik i kakaoproduktionen

EU sætter fokus på etik i kakaoproduktionen og afholder følgende workshop: Cocoa, an unsavoury sweet? - To assess progress, practices and challenges to identify effective actions to eradicate child labour from cocoa production and value chains.
Workshoppen foregår den 21. marts.

Læs mere her
08-03-2018

Første møde i Partnerskabet om Bæredygtigt Fiskeri

I går den 7. marts indledte DIEH i samarbejde med Planmiljø Partnerskab om Bæredygtigt Fiskeri - et initiativ finansieret af VELUXFONDEN, hvor fiskeriets nøgleaktører samles til dialog og initiativer vedrørende havmiljøet

Læs mere her
07-03-2018

Ny vejledning for fremme af danske investorers arbejde med ansvarlige investeringer lanceret

DIEH deltog i løbet af 2017 i Erhvervsminister Brian Mikkelsens arbejdsgruppe for opdatering af vejledninger om samfundsansvar og resultatet er nu offentliggjort

Læs mere her
06-03-2018

Fra abstrakte Verdensmål til forretningsmæssig værdi i danske virksomheder

Fra abstrakte Verdensmål til forretningsmæssig værdi i danske virksomheder - Syv danske SMV’er fortæller om deres arbejde med Verdensmålene.

Læs hele artiklen på CSR.dk
28-02-2018

Globale alliancer eller grøn vækst?

I februar måned blev der åbnet op for to spændende projektindkaldelser.

Industriens Fond har annonceret en temaindkaldelse om Globale Alliancer.

At drive virksomhed handler om at være innovativ, konkurrencedygtig og gerne et skridt foran.

Læs mere her
27-02-2018

DIEH styrker indsatsen for ansvarlige offentlige indkøb

DIEH bliver fra d. 1. marts en del af sekretariatet for Forum for bæredygtige indkøb og Partnerskab for offentlig grønne indkøb.

DIEH er underleverandør til Niras, der er projektleder på opgaven, mens Invirke skal varetage opgaver relateret til kommunikation. DIEH skal bl.a. varetage opgaver relateret til Forum for bæredygtige indkøb, cases og afholdelse af arrangementer. Læs mere om Forum for bæredygtige indkøb og tilmeld dig Forummets nyhedsbrev her. Læs mere om Partnerskab for offentlig grønne indkøb her.

20-02-2018

Spotlight på Aarhus Kommune

Danmarks andenstørste kommune har meldt sig ind i DIEH og bliver dermed den fjerde kommune, der gennem multistakeholdersamarbejde ser muligheder for at skabe nye unikke dialoger på tværs af interessentgrupper.

Læs mere her
12-02-2018

Bangladesh – social dialog projekt afsluttes - men arven lever videre

DIEH i samarbejde med JETI har siden 2014 været en del af et mulitistakeholder projekt om social dialog på tekstilfabrikker i Bangladesh. Vores partnere har været 3F og Dansk Erhverv samt 11 tekstilbrands,

Læs mere her
08-02-2018

Kvinder Bærer Frugt – en oplysningskampagne om kaffe fra Kenya

Den 7. februar lød startskuddet til den omfattende kampagne ”Kvinder Bærer Frugt”. Kampagnen gennemføres af DIEH, Peter Larsen Kaffe, Rema1000 og Verdens Bedste Nyheder og er en oplysningskampagne om forholdene for kvinder i kaffebranchen i Kenya.

Læs mere her
07-02-2018

DIEH fylder 10 år

DIEH 10år

I dag, for 10 år siden, den 7. februar 2008, skete det at erhvervslivet, fagbevægelsen, og en lang række folkelige organisationer lancerede en ny, fælles organisation kaldet Dansk Initiativ for Etisk Handel - DIEH.

Læs mere her
31-01-2018

Syv nye partnerkonsortier har opnået bevilling fra Danida Market Development Partnerships

Syv nye partnerskaber, heriblandt flere af DIEH's medlemmer har i 2017 fået bevilget støtte til projekter under Danidas facilitet Danida Market Development Partnerships (DMDP). DMDP støtter projekter, der styrker Verdensmål 8 hvis hovedformål at fremme bæredygtig, lokal økonomisk vækst og beskæftigelse i udviklingslande.

Læs mere her
30-01-2018

Digital platform skal skabe ordentlige arbejdsvilkår i Thailand

DIEH’s søsterinitiativ, Norsk Initiativ for Etisk Handel (IEH), styrker fokus på Thailands fødevareindustri, gennem interaktive træningsprogrammer for de lokale arbejdere.

Læs mere her
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->