Strategiske samarbejdspartnere

For at du som medlem af DIEH kan får den bedste adgang til ressourcer, værktøjer og viden, samarbejder vi med en række organisationer og initiativer.

DANIDA

DANIDA har støttet DIEH siden initativets opstart.

Etisk handel Norge 

Etisk handel Norge blev etableret i 2000 og er DIEHs norske søsterinitiativ. Etisk handel Norge spillede en central rolle ved grundlæggelsen af DIEH i 2008, og til dags dato har Etisk handel Norge og DIEH stadig et tæt strategisk og operationelt forhold.

Mere om Etisk handel Norge

Ethical Trading Initiative  - UK

ETI blev etableret i 1998 og er DIEHs engelske søsterinitiativ. ETI har flere internationalt kendte brands og organisationer i sin medlemskreds. ETI og DIEH har en tæt strategisk og operationelt forhold.

Mere om ETI

Local Resources Network

Local Resources Network er et globalt netværk af lokale organisationer i produktionslande som har forbedringer af arbejdsforhold som sin kernekompetence.

DIEH har ansvaret for at vedligeholde og opdatere Local Resources Network sammen Ethical Trading Initiative – UK og Initiativ for Etisk Handel i Norge. Mere

Danwatch

Danwatch er et uafhængigt medie og researchcenter, der laver undersøgende journalistik i offentlighedens interesse. Danwatch dokumenterer problemstillinger ved staters og virksomheders aktiviteter i udviklingslande med et særligt fokus på CSR, menneskerettigheder, miljø og konfliktområder.

DIEH og Danwatch har med sit fælles udgangspunkt og forskellige roller en unik mulighed for på baggrund af dokumentation og undersøgelser at belyse relevante CSR relaterede problemstillinger og samtidig sikre en dialog og en mulighed for konkrete løsninger.

Mere om Danwatch

UN Global Compact

DIEH har siden 2011 været tilslutte FN's Global Compact.

Siden da har FN's Global Compact har desuden valgt at publicere flere af DIEH's rapporter på deres Sustainable Supply Chains website. Læs mere om DIEH's tilslutning til FN's Global Compact i Communication on Engagement her.

Social Accountability International (SAI)

SAI har udviklet SA8000-standarden, og er en central organisation for arbejdet i at styrke menneskerettighederne globalt. DIEH har indgået samarbejde med SAI, der bl.a. betyder at vi kan udbyde træning i implementeringen af UNGP til en favorabel pris for vores medlemmer.

Læs mere om SAI her