Indkøbsguide for bæredygtig fisk

Spørgsmål du kan stille til din fisk - indkøbsguide for bæredygtig fisk

Denne guide er udarbejdet af en temagruppe under Partnerskab om Bæredygtigt Fiskeri. Formålet er at give et overskueligt og handlingsorienteret overblik for indkøbere og køkkenprofessionelle, som hjælper til at træffe et oplyst valg om, hvilke spørgsmål man kan stille til sin fisk eller fiskeleverandør for at finde ud af, om den er bæredygtig.

Klik her for at læse guiden

Grøn transport i værdikæden

Denne pjece er målrettet indkøbere af transport i virksomheder, organisationer og offentlige instanser, som ønsker inspiration og gode råd til, hvordan man kan sikre en grønnere transport i værdikæden. Pjecen har til formål at hjælpe indkøbere af varer og tjenesteydelser med at fremme miljø- og klimahensyn i transportleddet af værdikæden.


Pjecen er et resultat af arbejdet i temagruppen 'Grøn transport i værdikæden' under Forum for Bæredygtige Indkøb. 

Klik her for at læse pjecen

Etisk Handel 2020

I rapporten tager DIEH temperaturen på etisk handel, verdensmål og bæredygtighed blandt vores medlemmer i det forgangne år. I samme ombæring ser vi på en fremtid, hvor etisk handel bliver endnu mere afgørende for den verden, vi lever i.

Læs rapporten her

Orden i eget hus - et inspirationskatalog til en bæredygtig organisation

Ønsker I at bidrage til en mere bæredygtig verden i egen organisation?

DIEHs nye inspirationskatalog 'Orden i eget hus' samler en række gode råd om alt fra madordninger og transport til rengøring og indkøb. Brug kataloget som inspiration til at implementere bæredygtige løsninger i dagligdagen - der er både lavt hængende frugter og inspiration til større omlægninger.

Kataloget vil løbende blive opdateret

Hent guiden her

Årsberetning 2019

2019 var et rigtig godt år for Dansk Initiativ for Etisk Handel. Det var et år præget af et meget højt aktivitetsniveau og en stor tilslutning til
etisk handel. DIEH afholdt sammen med vores medlemmer godt 50 arrangementer om alt fra ansvarlige investeringer, sårbare arbejdere, design og verdensmål, til ansvarlig transport og bæredygtige offentlige indkøb. Samlet set havde vi den store fornøjelse at kunne byde velkommen til knap 1500 deltagere.

Læs rapporten her

Indkøb og verdensmål

Denne pjece er målrettet indkøbere i virksomheder, organisationer og offentlige institutioner, der ønsker inspiration og gode råd til, hvordan man kan bidrage til de 17 verdensmål igennem indkøbsarbejdet – og hvordan man kan anvende verdensmålene til at arbejde med ansvarlighed i indkøb.

Klik her for at læse pjecen

Sourcing textile and garments in Ethiopia

Projektpartnerne i Bottom UP! publicerede i december 2019 rapporten ’Sourcing textile and garments in Ethiopia. A new sourcing destination’. Rapporten henvender sig til indkøbere for internationale virksomheder og giver en status over den på en gang spæde omend hastigt voksende etiopiske tekstilsektor herunder mulighederne og udfordringerne ved at source tekstil fra Etiopien.

Klik her for at læse rapporten

Communication on Engagement

In this Communication of Engagement, we describe the actions that our organisation has taken to support the UN Global Compact and its Principles within the context of ethical trading and responsibility in global value chains. We welcome feedback on its contents. We also commit to sharing this information with our stakeholders using our primary channels of communication.

Find the report here

State of Ethical Trading 2018/19

I rapporten tager DIEH temperaturen på etisk handel, verdensmål og bæredygtighed blandt vores medlemmer i det forgangne år. I samme ombæring ser vi på en fremtid, hvor etisk handel bliver endnu mere afgørende for den verden, vi lever i.

Læs rapporten her
 

Member Resources

JETI Country Briefing: Myanmar (2019)

Log in to read
//-->