09-10-2009

Ny rapport om leveløn

DIEH arbejder aktivt for at forbedre arbejds- og miljøforholdene i de leverandørlande, hvor virksomhederne får deres varer produceret, herunder også lønninger. 

I DIEH har vi indset, at implementeringen af en leveløn er en udfordring, som man ikke kan løse som enkeltstående virksomhed. DIEHs virksomhedsmedlemmer forpligter sig derfor til sammen med fagbevægelsen, de folkelige organisationer og andre interessenter at arbejde med udfordringen med implementeringen af en leveløn. 

DIEH anerkender, at fagforeninger og forhandlingsfrihed er en forudsætning for, at man kan sikre bæredygtige lønninger på lang sigt, men det kræver en fælles indsats for at bakke op om lokale fagforeninger og informere arbejderne om deres rettigheder. Derfor træner DIEH virksomhedernes leverandører lokalt i de respektive producentlande i blandt andet løn, arbejdstid og ret til fælles forhandlinger. 

Udfordringen opstår, når mindstelønsniveauet fremsat af staten i mange producentlande ikke afspejler de reelle leveomkostninger for mange arbejdere og deres familie. Man taler derfor om et levelønsniveau, som kan sikre at basale behov bliver dækket samt give arbejderen mulighed for at kunne imødekomme uforudsete udgifter således at en vis opsparing er mulig. 

Desværre ser man i høj grad, at en enkeltstående virksomhed, der ønsker at hæve lønningerne hos sine leverandører, ofte kommer til kort medmindre man aftager majoriteten af produktionen hos den pågældende leverandør.

Clean Clothes Campaign har i oktober sat fokus på levelønnen, og DIEH har i den forbindelse inviteret dem til at bidrage til DIEHs igangværende arbejde med udvikling af anbefalinger og tiltag på området.

Læs rapport fra Clean Clothes Campaign
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->