17-06-2009

Leverandørhåndbøger udbredes til flere lande

DIEH arbejder for øjeblikket i samarbejde med Initiativ for Etisk Handel i Norge og det britiske non-profit konsulentfirma Impactt om at udvikle den globale leverandørhåndbog, som sidste år blev brugt til træningen af initiativets medlemmers leverandører i Kina.

Den globale leverandørhåndbog er et sæt praktiske retningslinjer til globale leverandører om, hvordan man implementerer initiativets etiske retningslinjer. Den er baseret på de internationale etiske og miljømæssige standarder samt den nationale lov i producentlandet, i produktionsprocessen.

Den globale leverandørhåndbog vil dække leverandører i Kina, Blangladesh, Indien, Vietnam og Tyrkiet og vil blive oversat til de sprog. Interesserede medlemmer vil have mulighed for at distribuere håndbogen til deres leverandører i landene.

En tidligere version af leverandørhåndbogen blev brugt til træningen af medlemmernes kinesiske leverandører i Guangzhou i Guangdong provinsen i det sydlige Kina i november 2008. Træningen var en succes og flere medlemmer har udtrykt ønske for at gentage træningen og udvide den til andre leverandørlande.

I slutningen af 2009 planlægger DIEH og det norske initiativ endnu en leverandørkonference i Kina. På lang sigt er det målet at udvide leverandørtræningen til også at omfatte Indien, Bangladesh, Vietnam og Tyrkiet og forhåbentlig endnu flere lande.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->