12-05-2009

Konfliktmineraler fra Congo

Initiativ for Etisk Handel (IEH) i Norge og Kirkens Nødhjelp opfordrer nu den norske elektronikbranche til at se nærmere på deres leverandørkæder.

IEH har i samarbejde med Kirkens Nødhjelp sendt et fælles brev til virksomheder i den norske elektronikbranche, hvor de opfordrer selskaberne til i samarbejde med IEH at kortlægge deres leverandørkæder for at sikre, at norske selskaber ikke bidrager til at finansiere militser i Congo.

Kortlægningen bør ifølge IEH ske med fokus på mineraler fra Congo, hvor befolkningen lider under en brutal ressourcekamp. Vold mod kvinder er udbredt og grufulde overgreb er et velkendt våben for at ødelægge og kontrollere lokalsamfund.

Brevet kommer som opfølgning på kampagnen, makeITfair, et europæisk projekt, som fokuserer på leverandørkæderne i elektronikindustrien, herunder særligt forbrugsgoder såsom mobiltelefonder, bærbare computere og MP3 afspillere. 

Formålet med kapgnen er at oplyse unge i Europa om problemer såsom overtrædelser af menneske- og arbejdstagerrettigheder og miljøsvineri, der i mange tilfælde følger med elektronikproduktion. Målet er, at de unge selv begynder at efterspørge produkter med en ansvarlig leverandørkæde og dermed selv aktivt er med til at forbedre situationen.

Formålet med opfordringen er på ikke boykot af mineraler fra Congo.

Se video om udvindning af mineraler i Congo (Youtube)

Link til artikel på IEHs hjemmeside

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->