06-12-2017

Nyt udviklingsprojekt i Myanmar skal styrke produktion og social dialog i Myanmars tekstil industri

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), Ethical Trading Initiative UK, BESTSELLER, 3F og Aalborg Universitet lancerer et nyt tre-årigt strategisk partnerskab i Myanmar med støtte fra Danida. Projektet er ét af fem nye Danida Market Development Partnerskaber (DMDP) og har til formål at styrke produktivitet, arbejdsmiljø og social dialog i Myanmars tekstil industri.

I dag, onsdag d. 6. december 2017 samler DIEH, BESTSELLER, Aalborg Universitet og 3F, virksomheder og civilsamfundsorganisationer til lancering af et nyt strategisk partnerskab, der skal medvirke til forbedret produktion og arbejdsforhold i Myanmars tekstilindustri.

Den nye indsats omfatter blandt andet træning i Lean og social dialog med tekstilarbejdere og arbejdsgivere på 12 fabrikker, hvor blandt andre BESTSELLER får produceret tøj til danske og internationale butikker. Formålet med indsatsen, er dels at forbedre effektivitet, kvalitet og arbejdsmiljø i tekstilproduktion, dels øge kendskab til menneske- og arbejdstagerrettigheder og social dialog til gavn for både social og økonomisk bæredygtig udvikling af industrien. Projektets resultater anvendes til at udvikle en defineret business case, som kan anvendes til at udbrede projektets erfaringer til virksomheder og medarbejdere i hele tekstilindustrien i Myanmar. Projektet bidrager samtidig til FNs Verdensmål for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling, herunder særligt Verdensmål #8, anstændig jobs og bæredygtig økonomisk vækst.

Udover de ovennævnte partnere deltager de lokale fagforeninger, Industrial Workers Federation of Myanmar (IWFM) og Myanmar Infrastructure Crafts and Services Union (MICS), i projektet.

DMDP projektet varer tre år og støtter op om en større demokratisk omstilling i Myanmar, herunder en langsigtet indsats for at øge konkurrencedygtighed og styrke respekt for menneske- og arbejdstagerrettigheder i Myanmars tekstil produktion

Mere information om projektet vil følge.

Flere aktører i tekstilsektoren herunder virksomheder og brancheorganisationer opfordrer præsidenten i Myanmar til at respektere etniske minoriteters rettigheder i landet. Det kommer i kølvandet på 600.000 rohingyaers flugt fra delstaten Rakhine i Myanmar til nabolandet Bangladesh. Håbet er at sikre, at disse flygtninge igen trygt kan vende tilbage til deres hjem. Læs mere her.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig